Majoritate ad-hoc a PSD şi PDL în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea

Consilierii municipali ai PSD au votat în şedinţa ordinară de luni a Consiliului Râmnicu Vâlcea alături de PDL în majoritatea punctelor de pe ordinea de zi, formându-se astfel o nouă majoritate la vot.
Primarul PNL Emilian Frâncu  şi consilierii liberali s-au văzut astfel în situaţia de a le fi respinse mai multe puncte de pe ordinea de zi de către o opoziţie formată din PDL, PSD şi UNPR.
Printre punctele care au fost respinse la vot s-au numărat externalizarea serviciului de ecarisaj, trecerea patrimoniului Grădinii Zoologice în directa subordonare a primăriei, calculul unor redevenţe ale operatorului de apă, redenumirea unor străzi.
“Ne bucurăm foarte mult pentru maturitatea de care au dat dovadă colegii noştrii de la PSD care au înţeles că politica de alianţe nu este în interesul cetăţeanului întotdeauna şi că nu trebuie să ridici mâna doar pentru că ai anumite angajamente politice. Salutăm decizia social-democraţilor de azi de a ni se alătura într-o opoziţie constructivă”, a declarat la final liderul consilierilor PDL, Cosmin Constantinescu.
Reprezentanţii PSD au spus însă că nu e vorba de o schimbare a majorităţii, dar “proiecte care privesc interesul cetăţeanului nu trebuie să fie aprobate în orb doar pentru că există o alianţă politică”
De cealalată parte, liberalii nu au vrut să comenteze votul din consiliu al colegilor de alianţă.
În Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, PSD are şapte consilieri, PNL – cinci, PDL – cinci, UNPR – patru, iar PP-DD doi. Primăria este condusă în prezent de primarul liberal Emilian Frâncu, reîntors în funcţie luna trecută după ce a fost închis cinci luni în legătură cu un dosar de luare de mită, precum şi de viceprimarii Eduard Vârlan (PNL) şi Gheorghe Matei (PSD). AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *