Mai ușor cu apostolii carantinării României, mai degrabă hai cu vaccinarea

Orice discuție despre carantinarea României, pe mine, cel puțin, mă enervează. Teorii despre Paștele închis, despre restricții înăsprite, mă determină să sting imediat televizorul.

Nu cred că am nevoie de prăpăstioși, după ce am îndurat un an nașpa, în care cu bune și cu rele, le-am trecut. A apărut vaccinul.

Prefer să-i ascult mai degrabă pe cei care ne invită la vaccinare, decât pe cei care ne sugerează să stăm în casă.

O carantinare este o nedreptate pentru cei care s-au vaccinat. Ni s-a spus că vaccinarea ne oferă speranțe și că odată cu administrarea vaccinului, începem treptat să ne gândim la revenirea la normal.

În locul premierului României și a domnului Gheorghiță aș grăbi etapa la liber pentru vaccinare. Pentru că sunt milioane de oameni care doresc să se vaccineze. Este importantă atingerea gradului de imunizare în masă. Nu poți să te rogi de categoriile vulnerabile, acelea care nu vor să se vaccineze. Oferă șansa celui care chiar dorește să se vaccineze.

Pentru că ulterior, prin puterea exemplului și ceilalți se vor vaccina.

Și apropo de carantinare, dacă România ar fi urmat exemplul țărilor apusene, anul trecut care au practica lock-downul de cel puțin 2-3 ori, eram efectiv în faliment. Economia Românească nu are resurse pentru a trăi îmn hibernare.

Așa că, mai puțin teorii despre închiderea României și mai multă apetență pentru vaccinare. Că vine valul III, ce ne împiedică să nu așteptăm și valul IV, V, etc. E cazul să ne vaccinăm și nu să ne carantinăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *