Mai multe străzi și canalizarea în Boroșești, sunt proiectele prin PNI ale primarului Alin Dumbravă

Comuna aşezată în istorie de Neagoe Basarab, loc de pelerinaj pentru pandurii lui Tudor, basm al Bobriceştilor, centru aristocratic de veac XIX, acesta este Suteştiul. O localitate care care se întine ca un pandantiv de-a lungul drumului vinului dar și pe drumul spre Gorj, care vine ca un punte din trecut și se orienteză spre viitor.

În ultimii 2 ani se înregistrează o creştere a celor care se stabilesc în Suteşti, mulţi din Drăgăşani, comuna devenind astfel una cu aspect rezidenţial, cu case noi şi elegante.  Mulţi care au ieşit la pensie optează pentru o revenire acasă, la Suteşti şi se speră ca tinerii care au muncit în străinătate să vină şi să acceseze fonduri pentru a porni afaceri.

Autorităţile locale doresc investitori în zonă, dar investitori care să respecte geografia terenului, să conserve stilul arhitectural şi tradiţiile.

Actuala administrație Dumbravă spune că mai sunt investitii de realizat pentru a face din Sutești, un cămin pentru cei care doresc să se mute aici, să vină ”Acasă”.

”Am preluat o primărie cu multe datorii, cu o mare hemoragie din banii publici. Nu sunt adeptul ideii de greaua moștenire dar este foarte greu să ajungi la un echilibru, când bugetele sunt așa cum sunt. Dar vorm reuși și treptat vom readuce comuna pe o direcție așa cum o văd eu, o localitate modernă, cu utilități, cu un confort. Pe următoarele programe de investitii naționale vom investi în canalizarea din Boroșești, vor reabilita și moderniza străzile Sfântu Ion, Morii, Belona, Berendeț și vom amenaja rigole pe Tudor Vladimirescu și trotuare pe strada pricipală. Sunt proiecte pe care le avem deja propuse pentru a obține finanțare”, spune primarul Alin Dumbravă.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *