Mai multe investiţii în educaţie şi cultură realizate de administraţia din Bărbăteşti

O grădiniţă modernă, cu 2 clase, cu cabinet medical, cu un mic părculeţ şi cu program felxibil, în sensul că, unitatea are şi capacitatea de a avea program prelungit, funcţie de opţiunile părinţilor. a fost finalizată în comuna Bărbăteşti, în satul Bârzesti.

Localul a fost finanţat pe fonduri europene şi se aşteaptă sosirea mobilierului, necesar pentru copiii care vor rămâne la program prelungit.

“Avem o capacitate de 2 clase a 20 de copii, Este o unitate care poate oferi şi program de odihnă micuţilor dacă părinţii optează pentru această variantă. Am reuşit reabilitarea şcolii din Negruleşti, unde va fi un mic parc de aventură tot pentru cei mici. Lucrarea a fost făcută din fonduri proprii, cu angajaţii primăriei”, spune primarul Constantin Banacu. . 

Acesta spune că se lucrează la proiectul integrat de gaze naturale împreună cu administraţiile din Costeşti şi Stoeneşti şi urmează să ia legătura cu ministerul pentru a completa toate documentaţiile necesare în vederea demarării proeictului.

De luni, încep lucrările la asfaltarea segmentului din drumul mănăstirilor Olteniei de sub Munte, drum finanţat prin PNDL2.. Iar o altă veste, alunecarea de teren de la Băltăreştu a primit avizele necesare şi va fi remediată.

Prin Compania Naţională de Investii va fi reabilitat Căminul Cultural din Bărbăteşti.

Aflat între Horezu şi Râmnicu Vâlcea, la poalele Căpăţânilor, Bărbăteştiul reprezintă dantelăria Olteniei de sub munte, unde fiecare locuitor stă într-un conac, parcă. Ascunse de meri, printre florile de fân care încep să crească, avem parte de o simfonie unică pe această hartă a Valahiei străbune.

Toate drumurile duc spre “în sus”, se zice aici la Bărbăteşti, pentru că sunt trepte, comuna fiind dispusă ca într-un amfiteatru, din oricare parte ai privi-o. Se încheie acolo, în valea îngustă a Otăsăului, unde primăria mizează pe dezvoltarea unui sat turistic. La poarta muntelui, unde pântecul pâmântului scoate ape minerale, unde noaptea stau doar greierii şi unde cucii sunt recitatorii zilei.

“Trebuie să avem toate utilităţile puse la punct. Vorbim de turismul ecologic. Aici vom demara un concept de eco-village, natura şi casele să respecte proporţia. Sunt solicitări de terenuri. Sunt cu precădere din zona de sud şi din Bucureşti. Cine a venit aici o singură dată, clar va reveni definitv. Proprietăţile de vânzare nu sunt scumpe, se poate lua şi teren, oricine îşi doreşte o mică livadă. Noi am început acum un amplu program de asfaltare şi suntem în discuţii avansate pentru introducerea gazelor”, a mai adăugat edilul din Bărbăteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *