Mai multe investiţii cu fonduri nerambursabile Terra Acces, în comuna Mălaia

Conducerea administrației publice a comunei Mălaia va implementa în perioada următoare  contractul pentru finanțarea a mai multor obiective de investiții la nivelul localităţii, prin proiectul TERRA ACCES, derulat la nivel național în vederea accesării de fonduri nerambursabile publicitare.

Realizarea unei investiții presupune obținerea unui ajutor financiar integral, fără a fi nevoie de contribuția proprie a beneficiarului, iar obiectivele de investiții sunt în domeniile : sănătate, mediu, educație și sport, valoarea proiectelor fiind cuprinsă între 5.000 EURO și 50.000 EURO.

“Poate mai puțini știu, la nivel național există proiecte pentru finanțări nerambursabile publicitare, în care și noi, comuna Mălaia, ne-am implicat pentru derularea a mai multor proiecte. Este vorba despre amenajarea parcurilor din Mălaia, amenajarea unui teren de sport și locuri de joacă pentru copii în satul Săliştea și amenajarea unui cabinet de stomatologie şi reabilitarea şi doatare laboratorului de chimie – fizică a şcolii generale”, precizează Gabrile Ţolea, primarul comunei Mălaia.

Primul pas fiind făcut, urmează ca până anul viitor aceste investiții să devină realitate,

“Într-adevăr, nu sunt investiții mari, dar pentru banii care sunt nerambursabili, bani care vin de la firme private – care în loc să vireze banii în altă parte, le virează pentru aceste obiective – investițiile sunt utile! Să sperăm că proiectele sunt viabile, sunt proiecte noi, este un început în care noi ne-am implicat, nu am mai avut un asemenea proiect până acum și acum avem aceste investiții care sperăm să fie finalizate și lucrările să fie de bună calitate”, mai spune edilul din Mălaia

Prin GAL, la Mălaia va fi amenajatz şi un teren de sport multifuncţional iar anul viitor va continua amenajarea troturelor pe malul râului Lotru.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *