Mai multe familii de tineri și-au ridicat case noi în comuna Lăcusteni

Mai multe familii de tineri au revenit în comuna Lăcusteni, și-au făcut case iar primări dorește să investească în utilități pentru a asigura confortul celor care revin în comună.

”Este un fapt îmbucurător că tinerii se întorc acasă. Își refac casele, curțile, este un update al vieții la țară. Oamenii vor confort. Lumea satului se schimbă. Se modernizează. Casele vechi sunt din ce în ce mai puține. Oamenii vor să locuiască aproape de natură, în liniște, departe de aglomerație. Și evident vor și condiții. Aici suntem obligați să le îndeplinim. De exemplu trebuie să ducem apa în satul Gănești. Avem strada Inelului unde sunt zece case noi și pe care trebuie să-i ajutăm cu condiții. Ne drămuim bugetul astfel încât să rezolvăm situația. Și o vom face”, spune primarul Cosmin Bocșaru.

Primarul spune că deși situația financiară a comunei este cunoscută ca una delicată, va face eforturi pentru a ajuta oamenii din satul Gănești care merg 1 km după apă.

Primăria mai are în proiect și amenajarea unei parcări în zona dispensarului uman.

Localitatea este cunoscută drept una din cea mai curată și cochetă din județ, gunoiul se ridică periodic atât cel menajer cât și gunoiul recicalbil.

Bocșaru spune că încearcă să rezolve utilitățile pentru toate satele, să reabiliteze infrastructura de drumuri rămasă. Salută orice investitor care dezvoltă aici mici afaceri și crede că satul viitorului nu va dispărea, ci s eva transforma în satul modern european.

”Pentru mine, repet, un sat este o zonă fără poluare, unde natura este respectată, satul modern este satul familiei, cu biserica îngrijită, cu o școală cochetă, cu dispensarul medical modern, cu tot ce înseamnă liniște, relxare, bun simț. Asta este viziunea mea despre viitorul comunei Lăcusteni”, conchide Bocșaru.

Comuna Lăcusteni este frumos așeazată în Valea Oltețului, într-o zonă aerisită, sub culmea dealurilor vestice, pline de păduri de stejar și salcâm, cu o populație de 1.200 de locuitori. Este una din cele mai curate localități din Vâlcea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *