Mai multe drumuri din Lăpuşata vor fi refăcute cu fonduri guvernamentale

Primăria Lpuşata a obţinut fonduri de la Guvernul Orban pentr refacerea a mai multor drumuri afectate de calamităţi în ultima perioadă.

Astfel, sumele care au fost repartizate UAT Lăpuşata vor fi investite pentru refacerea a 2,9 km din Drmul Comunal Scoruşu şi1,5 km din Drumul Comunal 107 Zărneşti dar şi 1,5 km din Drumul Vicinal Mijaţi. Toate aceste drumuri au fost grav avariate în urma ploilor dar şi a scurgerii apelor din torenţi în perioada aprilie – iunie anul acesta.

În acest sens, cabinetul Orban a alocat comunei Lăpuşata fonduri pentru decolmatarea canalelor colectoare a apelor pluviale din satele Bereşti (0,7 km) şi Broşteni (2 km).

„Salut decizia guvernului care a fost receptiv notelor de constatare cu privire la pagubele produse în această primăvara de ploi. Vom remedia cât de curând, mă refer în această vară platformele de drum. Ne pregătim şi pentru alte proiecte de infrstructura în perioada următoare”, spune primarul Nicolae Joiţa

Ultimile lucrări de investiții desfășurate pe teritoriul comunei Lăpușata privesc reabilitarea și modenizarea iuliminatului public. Primarul Nicolae Joița spune că s-au montat 1200 de lămpi cu Led, moderne, din stâlp în stâlp, pe o distanță de 7 kilometri, iar locuitorii comunei beneficiază de lumină stradală eficientă pe tot parcursul nopții. Investiția a fost făcută cu bani de la bugetul local, iar în perioada următoare se lucrează la proiectul de extindere în restul satelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *