Mădălina Zamfirescu- Ștergea parchetul terenului dar azi este jucătoarea noastră de suflet

Mădălina Zamfirescu şi-a îndeplinit, în acest sezon, un vis: joacă pentru prima dată la SCM Râmnicu Vâlcea, campioana României, echipa oraşului în care s-a născut. După şase ani petrecuţi departe de Vâlcea, dintre care ultimii doi în Ungaria, la Debrecen, centrul echipei naţionale a României s-a întors acasă.

În vârstă de 24 de ani, handbalista îşi aminteşte cu plăcere de perioada de glorie a Oltchimului, când urmărea meciurile dintr-o cu totul altă postură. Acum ea îşi doreşte cu ardoare să rescrie istoria pe semicerc.

“Noi ne băteam să stăm pe locul acela cu mopul, în dreapta jucătoarelor. Am fost şi cea care ştergea parchetul. Mai târziu, când am ajuns la centrul naţional de excelenţă, noi eram cu steagurile. Eram aproape de ele, în teren. Îmi amintesc de Oana Manea, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu…Acum mă simt o norocoasă că sunt din Vâlcea şi că pot să joc la echipa oraşului meu. Chiar cred că putem ajunge la nivelul Oltchimului. Mi-aş dori o medalie cu Vâlcea, oricare ar fi ea. Îmi lipsesc lucrurile astea, mi-aş dori să am şi eu un trofeu”, a spus Mădălina Zamfirescu, handbalistă echipa naţională a României.

Sportiva nu uită cum unul dintre cei mai buni pivoţi ai ţări, Oana Manea, a ajutat-o într-un moment delicat: ”Primii mei adidaşi de sală au fost de la Oana Manea. Pe vremea aceea eram mică, financiar nu stăteam foarte bine şi am rugat-o să-i dau ceva. Mi-a spus “lasă, când vom ajunge colege, îmi vei da un suc”. Când am ajuns la echipa naţională, i-am amintit”.

Mădălina Zamfirescu abia aşteaptă să simtă emoţiile unui meci de Champions League chiar în sala în care a început handbalul. Şase ani au trecut de la ultimul meci de Liga Campionilor disputat în Sala Traian. “Sunt un pic melancolică atunci când intru în această sală, pentru că am foarte multe amintiri de aici. Când veneam aici, la meciurile Oltchimului, era o senzaţie pe care nu o pot exprima în cuvinte, ce trăiri aveam. Acum, că mă pun în pielea lor şi mai e puţin până o să simt şi eu lucrurile astea, e super emoţionant. Nici nu vreau să mă gândesc la primul meci, probabil că o să plâng ca un copil” , a mai spus Mădălina Zamfirescu, handbalistă echipa naţională a României.

  • SCM Rm. Vâlcea va debuta în Champions League pe teren propriu, împotriva formaţiei germane Bietigheim.  

Întoarcerea acasă a coincis şi cu tatuajul care îi acoperă braţul stâng al handbalistei de 24 de ani: “Sunt o familistă. De exemplu, aici sunt cu bunicii mei, această aripă reprezintă o aripă de înger, pentru că ambii au murit. Mama mea are ochii verzi, aşa că ochiul acesta reprezintă ochiul ei. Aici sunt eu cu fratele meu. Tot ce am făcut e legat de familia mea”.

Mădălina Zamfirescu a activat, de-a lungul carierei, la CSM Ploieşti (2013-2014), la HCM Baia Mare (2014-2016), a fost împrumutată la CSM Craiova (2014-2015) şi la HC Dunărea Brăila (2015-2016). În sezonul 2016-2017, s-a transferat la HC Dunarea Brăila, echipă cu care a obţinut medalia de argint în Liga Naţională.

În perioada 2017-2019, a jucat în campionatul Ungariei, la Debreceni VSC, pentru ca din acest an să ajungă la Vâlcea. SCM face parte din grupa C a Ligii Campionilor, alături de Buducnost, SG BBM Bietigheim şi Brest Bretagne Handball.

Handbalista a fost componenta echipei naţionale de tineret în perioada 2010-2015, pentru care a jucat 26 de meciuri şi a înscris 21 de goluri. La echipa de senioare are 24 de apariţii şi 34 de goluri marcate. Centrul ”tricolorelor” are în palmares o medalie de argint la Campionatele Mondiale Universitare, din 2016.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *