Măciuca este una din destinaţiile de vacanţă din România, capitala a Subcarpatia

Deja nu mai este niciun secret faptul că Măciuca a intrat pe harta turismului naţional dar şi internaţional, localitatea vâlceană, fiind una din cele mai căutate zone turistice din Vâlcea.

Asta evident datorită Complexului Forest Retreat Spa, un complex care deţine topul celor mai frumoase locaţii şi generoase ca oferte turistice din regiunea Olteniei.

Un complex realizat în inima naturii, în “Subcarpatia” a adus comunei buzduganelor lui Mihai Viteazu un altfel de renume şi anume, pe cel al turismului de excelenţă. Aici rezervările se fac cu multe luni înainte iar investitorii au planuri mari – hipodrom, parcuri, golf etc.

Administraţia din Măciuca se implică la rândul ei în a ridica standardele de civilizaţie şi confort al localnicilor, pentru că blazonul trebuie să fie unul în pas cu investiţiile.

În acest moment se lucrează la complexul educaţional – Liceu şi Şcoală, unităţi de învăţământ care vor reîntregi centrul civic al comunei. În cadrul acestui complex, unde se lucrează din plin la reabilitarea clădirilor, Universitatea din Craiova va amenaja un parc dendrologic, Măciuca devenind astfel una din localităţile care devine pol de dezvoltare în această parte de judeţ.

“Da, suntem o localitate rurală vizitată, graţie complexului spa, de foarte mulţi străini, aşadar nu avem încotro şi trebuie să fim la înaălţime, prin tot ce înseamnă infrastructură, confort, spaţii verzi, amenajare urbanistică. Toate proiectele noastre, fie pe fonduri europene, fie guvernamentale, au ca ţintă modernizarea comunei”, spune Mugurel Mărcoianu, tânărul primar al localităţii.

AP

loading...

One comment

  • Măciuca Vâlcea

    Din păcate, nu există apă curentă, de canalizare nici nu se pune problema! Locuitorii comunei nu au nevoie de spa, ci de condiții decente de trai! Ar fi trebuit să se înceapă cu ce este mai important pentru această comună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *