Măciuca – tezaurul din sudul Vâlcii, comuna care este fruntașă în turism

Măciuca este perla sudului. O localitate care beneficiază de industrie şi nu de orice industrie ci una în domeniul constrcuţiilor, agricultură, o localitate care are un liceu performant, o şcoală de meserii care pregăteşte tineri calificaţi, un parc unic în România, prin sculpturi monumentale, apă, o rețea de canalizare în implementare, asfalt plus un complex turistic de excepţie.
Astfel Măciuca devine o opţiune serioasă pentru a prefaţa un viitor pentru cei care se întorc acasă sau pentru cei care doresc să vină aici sau să dezvolte afaceri.
Important este de menţionat că azi, Măciuca este dispusă ca o cetate pe culmea celui mai înalt deal din zona de sud a Vâlcii şi acest lucru îi dă un alt status. Comuna Măciuca este dincolo de renumele ei onomastic, o comună frumoasă aflată printre merii pădureţi, acolo unde Drăghicescu spune că raiul nu cunoaşte limite atunci când se proiectează. La Măciuca primăverile alearga macrişul pirn crânguri, corcoduşii conduc orchestrele primelor albine dezmorţite, verile se scaldă prin pădurilee de margini iar toamna…Da, Toamna la Măciuca desenează curcubee, lăsând loc iernii să-şi spune ultimul catren.
Mai trebuie spus însă, că nobleţea acestei localităţi transpune de altfel povestea completă a satului autentic românesc.. Un sat pe care primarul Mugurel Mărcoianu doreşte să-l promoveze, să-l constuie ca pe un pivot de dezvoltare dar şi ca pe un tezaur autentic de frumos.
”La nivel de turism, în Vâlcea suntem mereu în top 10. Ceea ce ne dă un mare stimulent că suntem un pivot în acest domeniu, deși nu ne aflăm în zona montană, în zone balneare. dar suntem într-o zonă bogată în tradiții, în istorie, în viticultură. Turismul cinegetic, turismul de nișă al victiculturii sunt ofertele pe care Măciuca le are pentru vizitatori. Noi vom continua investițiile în localitate, canalizare, gaze, drumuri. Vom investi in calitatea vieții. În energie verde, în acel smart village. Eu am încredere în viitorul acestei localități. Am pariat pe economia zonei și pe faptul că ușor, revin românii acasă, se apucă de o mică afacere. Că vin din alte zone și cumpără o casă tradițională” spune primarul Mugur Mărcoianu.