Măciuca, singura comună din judeţ care a amenajat un „Târg de Crăciun”

Singura localitate rurală din judeţul Vâlcea care a organizat un „Targ de Crăciun” este comuna Măciuca, chiar în centrul civic.

Târgul de Crăciun „Iarna pe Uliţă”, o iniţiativă a primăriei a reusit astfel să adune toată comunitatea în centru pentru a socializa, a bea un vin fiert, a cumpăra turtă dulce, a asculta colinde

Au fost amenajate 4 căsuţe de lemn, una a elevilor Colegiului Teoretic din Măciuca, o căsuţa Forest, una a „Spriduşilor Bucătari” şi una a „Ţinutului Vinului”, toate oferind bunătăţi locuitorilor din comună.

„Vreau să spun că este prima ediţie dar, după cum se pare, este una de succes şi este clar că în fiecare an vom avea aici, un târg de Crăciun. Trebuie spus că din toate încăsările celor 4 căsuţe vor fi cumpărate produse pentru bătrânii din comună. Toată lumea trebuie să simtă sărbătorile”, spune primarul Mugurel Mărcoianu.

Comuna Măciuca este una din cele mai cunoscute localităţi rurale, în turism, din ultimii ani, aici funcţionând un spa modern, un conac boieresc tradiţional în regim turistic şi pe viitor aici se va amenaja primul hipodrom din judeţul Vâlcea.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *