Măciuca – satul românesc autentic, tezaur de frumos şi de spiritualitate

Măciuca este perla sudului. O localitate care beneficiază de industrie şi nu de orice industrie ci una în domeniul constrcuţiilor, agricultură, o localitate care are un liceu performant, o şcoală de meserii care pregăteşte tineri calificaţi, un parc unic în România, prin sculpturi monumentale, apă, cananizare pe 19 kilomtri, asfalt plus un complex turistic de excepţie.

Astfel Măciuca devine o opţiune serioasă pentru a prefaţa un viitor pentru cei care se întorc acasă sau pentru cei care doresc să vină aici sau să dezvolte afaceri.

Important este de menţionat că azi, Măciuca este dispusă ca o cetate pe culmea celui mai înalt deal din zona de sud a Vâlcii şi acest lucru îi dă un alt status. Comuna Măciuca este dincolo de renumele ei onomastic, o comună frumoasă aflată printre merii pădureţi, acolo unde Drăghicescu spune că raiul nu cunoaşte limite atunci când se proiectează. La Măciuca primăverile alearga macrişul pirn crânguri, corcoduşii conduc orchestrele primelor albine dezmorţite, verile se scaldă prin pădurilee de margini iar toamna…Da, Toamna la Măciuca desenează curcubee, lăsând loc iernii să-şi spune ultimul catren.

Mai trebuie spus însă, că nobleţea acestei localităţi transpune de altfel povestea completă a satului autentic românesc.. Un sat pe care primarul Mugurel Mărcoianu doreşte să-l promoveze, să-l constuie ca pe un pivot de dezvoltare dar şi ca pe un tezaur autentic de frumos.

„În perioada 26-28 mai, la Mamaia, am fost parte a proiectului Academia „Lideri pentru România” implementat de Coaliția Națională pentru Modernizarea României. Felicit organizatorii pentru proiect și pentru interesul de a moderniza administrația publică românească, pentru dorința de a îmbunătăți viața românilor și pentru implicarea activă în păstrarea statului român: național, unitar și indivizibil”, spune Mugurel Mărcoianu, cu privire la satul românesc.

De altfel Măciuca este parte componentă a GAL Ţinutul Vinului, un GAL care urmăreşte prin proiecte de infrastructură modernizarea satului românesc.

Grupul de Actiune Locala „Tinutul Vinului” este o asociatie ce are ca scop promovarea unui parteneriat public-privat activ, constituit din reprezentanti ai sectorului public, privat si ai societatii civile, desemnati dintr-un teritoriu rural, parteneriat prin care sa se stimuleze dezvoltarea durabila a teritoriului aferent asociatiei si care sa dea posibilitatea actorilor din spatiul rural, reprezentanti ai deferitelor domenii de activitate, sa conlucreze si sa interactioneze in folosul comunitatii rurale.

Asociatia functioneaza pe principiile Axei LEADER din PNDR 2014-2020 ce are ca scop conservarea patrimoniului rural si cultural dezvoltarii mediului economic si imbunatatirii abilitatilor organizatorice ale comunitatilor locale.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *