Măciuca pe locul 9 ca număr de turiști în Vâlcea, în anul 2022

După ce localitatea buzduganelor lui Mihai Viteazu a intrat în topul economic al celor mai dezvoltate localități din Vâlcea, comuna nu se dezminte nici la nivel de turism. Cu 4.500 de turiști în 2022, Măciuca a fost a 9-a localitate vizitată de turiști în județul nostru, fiind imediat în urma stațiunii Mălaia și înaintea altor localități care au acest atestat.

”Ne bucură mult această clasare mai ales că vorbim de un singur complex turistic care a generat acest aflux de turiști. Din câte cunosc eu, acest complex și-a mărit în acest an capacitatea de cazare și probabil că anul 2023 va aduce alt număr mai bun decât cel din anul precedent. Asta poate fi și o provocare pentru cei care doresc să dezvolte activități turistice în zonă și poate pe viitor, după ce vom finaliza investițiile publice în utilități vom încerca să valorficăm aspectul turistic al localității”, spune primarul Mugurel Mărcoianu.

Prin PNRR localitatea se va îmbogăți cu noi spații locative, vorbim de un bloc pentru profesioniști cu 6 apartamente care va face din comuna Măciuca o zonă atractivă pentru cei care doresc un job, fie la agenții privați fie la instituțiile publice -școlare sau sanitare.

Și tot prin PNRR, Mărcoianu a depus un proiect care privește rețeaua de canalizare dar nu în regim centralizat ci cu sisteme individuale adecvate. Și un proiect privind digitalizarea liceului teoretic din comună.

Sediul Primăriei Măciuca va fi reabilitat din punct de vedere al eficienței temice și cu această ocazie va fi modernizat și centrul civic al comunei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *