Măciuca – dimensiunea industrială, agricolă, sportivă, culturală, turistică a sudului Vâlcii

Măciuca este perla sudului. O localitate care beneficiază de industrie şi nu de orice industrie ci una în domeniul constrcuţiilor, agricultură, o localitate care are un liceu performant, o şcoală de meserii care pregăteşte tineri calificaţi, un parc unic în România, prin sculpturi monumentale, apă, cananizare pe 19 kilomtri, asfalt plus un complex turistic de excepţie.

Astfel Măciuca devine o opţiune serioasă pentru a prefaţa un viitor pentru cei care se întorc acasă sau pentru cei care doresc să vină aici sau să dezvolte afaceri. În acest moment şantierele din Măciuca sunt active. Se lucrează la extindere apă şi canal, asfaltarea şi reabilitarea drumurilor comunale şi săteşti pe o lungime de 20 de kilometri amenajarea canalelor colectoare pentru apele pluviale.

Dar localitatea situată chiar pe axul Drmului Naţional 67B doreşte ca în următorii ani nivelul de trai al locuiorilor să rivalizeze cu cel al unui oraş. Atât din punct de vedere al confortului cât şi al veniturilor.

„Toate se fac pas cu pas. Pământul, forţa de muncă obiectivele turistice, avem de exemplul culelele la Măciuceni, ale boierilor care au trâit în partea locului, plus biserici şi schituri de patrimoniu sunt stimulente sau premise de dezvoltare pentru această comună”, spune Nicolae Văduva, edilul din Măciuca.

Potrivit primarului din Măciuca, facilităţile pe care le oferă comuna pentru investitori sunt: forţă de muncă disponibilă şi una calificată în industrie şi agricultură, acces la utilităţi, telefonie fixă şi mobilă, apă curentă, electricitate, precum şi tot sprijinul din partea administraţiei locale pentru sprijinirea avizelor şi obţinerea cu celeritate a tuturor actelor necesarea pornirii unei afaceri.

O altă ranmură agricolă care urmeză a se dezvolta ăn Măciuca este pomicultura, unde se pot face plantaţii intensive de prun, măr, păr şi nuc.

Dar nu trebuie omis că nimic din toate acestea nu s-ar fi putut face fără un sprijin consistent din partea senatorului Dan Niţu, până la urmă acesta fiind printre cei care au aşezat localitatea Măciuca pe harta economică, sportivă, culturală, turistică a României.

loading...

One comment

  • MISCOCI ADRIAN

    BUNA DIMINEATA.SINT FIUL ACESTEI MINUNATE COMUNE.SINT NASCUT CRESCUT SI SCOLIT PINA LA ABSOLVIREA LICEULUI TEORETIC MACIUCA.SINT ABSOLVENT AL LICEULUI,A DOUA PROMOTIE DUPA INFINTARE.SINT MINDRU CA SINT’ MACIUCEAN’DAR SPRE RUSINEA MEA DAR SI A CURSULUI VIETII NU AM MAI FOST DE MULTA VREME PRIN CIOCANARI.MA BUCUR ENORM CIND AFLU NOUTATI DE ACOLO.PRIMESC INFORMATII PE FB DE LA COLEGI DE SCOALA SAU FII,NEPOTI LOR.

    DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE MACIUCA SI PE LOCUITORI EI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *