Mă înscriu în USR ca să fiu un tip cool şi deştept, intelectual, hipster, emancipat şi foarte Handsome

“Cred că, într-adevăr, este invers acum. Cred că ar fi grozav dacă ar intra cât mai mulți tineri în politică și, din ce cunosc eu, acest lucru chiar se întâmplă. Dovadă că, chiar şi fizic, membrii USR sunt deosebiți de ai celorlalte partide” (Ana Blandiana)

Stranie declaraţia. M-am uitat în oglindă. Sunt cu părul mai alb şi la fel de lung. Am şi ridurile specifice vârstei 40+. Şi totuşi! M-am uitat şi la membrii USR. Pe mulţi îi am pe Facebook. Unii au chipuri încrâncenate, privirea plină de ură… Nu ştiu dacă sunt înalţi, scunzi, frumoşi, arieni.

Ce a vrut să spună distinsa doamnă aici? Că doar unii sunt aleşii fizic? În viaţă, câteva tipe mi-au spus că sunt un bărbat ok. E drept, m-am cam voinicit în ultimii ani, dar eu zic că nu sunt de lepădat.  Să intru în USR? Se întâmplă oare vreun chimism imediat ce semnezi adeziunea? O să încerc, dacă asta îmi oferă garanţia că voi deveni cel mai frumos şi cu cel mai intelectual muian de pe strada mea.

Cred că este cea mai ciudată declaraţie, care, vorba jurnalistului Smeoreanu, te duce cu gândul la chestii de acum vreo 70 de ani, la un anumit partid şi la anumite criterii de selecţie fizică.

Nu-i aşa! E doar o obsesie a Anei Blandiana pentru un anumit grup care o trimite într-un delir al frazei. Un fel de patimă, aşa cum noi, bărbaţii, când suntem rupţi în freză după o muiere, o vedem ca fiind cea mai frumoasă de pe mapamond.

Şi totuşi, concluzia este că membrii oricărui alt partid – PSD, PNL, ALDE, chiar şi PLUS (Ana Blandiana nu a numit partidul lui Cioloş ca fiind unul de Don Juani) sunt urâţi.

Păcat, Doamna Blandiana! Când frecventam GDS şi eram ţărănist de Bucureşti, erau alte abordări.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *