Lupta pentru Râmnicu Vâlcea: Virgil Pîrvulescu propune un parc industrial pe 70 de hectare, viitoarea inima economică a orașului

Inaugurăm în acest an, unul electoral, o rubrică nouă, unde vă vom prezenta candidații la funcții din administrația locală din județul Vâlcea. Avem în vedere, cea mai importantă dintre acestea, fotoliul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.  Unde, până la această oră, avem trei candidați înscriși oficial în cursă: Actualul edil, Mircia Gutău, liberalul Virgil Pîrvulescu și candidatul AUR, Vicentiu Mocanu. În timp, dacă și alți candidați se vor înscrie în această competiție, îi vom prezenta, prin programe, proiecte și strategiile pe care le au în vedere pentru a câștiga această importantă funcție politică.

Vom încerca în această rubrică să vi-i facem cunoscuți, cine sunt și ce vor sau ce își propun ei pentru a reuși să vă câștige voturile.

Virgil Pîrvulescu: Este candidatul PNL care încearcă în acest an, pentru a doua oară să îl înfrângă pe actualul edil, la urne.

De profesie economist, finanțist, care a ocupat poziții atât în administrația financiară locală cât și centrală, Virgil Pîrvulescu are o nouă abordare pentru anul 2024, strategia candidatului PNL fiind concentrată pe programe și inițiative economice, precum și pe ideea ”democrației participative” și a transparenței decizionale.

Două dintre proiectele sale, au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, susținută vineri la sediul PNL Râmnicu Vâlcea. Este vorba de participarea cetățenilor la deciziile, proiectele și programul de administrare ale orașului precum și de realizarea unui complex economico-industrial pe 70 de hectare care ar aduce municipiul nostru în zona orașelor dezvoltate ale României.

În cazul transparenței decizionale, Pîrvulescu menționează ideea că fiecare gospodărie din municipiu va putea participa digital la deciziile importante ale primăriei. Astfel, acestea vor primi un ”ID” unic, un ID cu care fiecare gospodărie se poate loga la un program de administrare și va putea să-și exprime punctul de vedere, susținerea sau împiedicarea unei decizii care este sau nu oportună pentru oraș (construire de străzi, analize de trafic, analize de preț la utilități, apă, salubrizare, canalizare, sistem de parcare, investiții publice sau cu fonduri europene). Virgil Pîrvulescu spune că acest sistem va completa Consiliul Local (care chiar dacă de drept el reprezintă vocea cetățeniilor, pe fond, de multe ori reprezintă vocea partidelor din care provin consilierii).

Prin acest aspect, Virgil Pîrvulescu afirmă că toată populația orașului va contribui la programul de administrare a orașului, este o consultare sau un fel de referendum pe chestiunile majore care privesc proiectele municipalității.

De ce acest lucru? Candidatul PNL spune că deși s-au investit mulți bani în digitalizarea instituțiilor, nu ”se simte nicio îmbunătățire în dialogul și serviciile către populație, nu au scăzut timpii de așteptare și de răspuns la problemele cetățenilor”

Al doilea punct din programul candidatului PNL se referă la crearea unui parc industrial în Râmnicu Vâlcea, o investiție care ar aduce municipiul în plutonul fruntaș al orașelor corporatiste, unde salariile sunt de aproape două ori mai mari decât în Râmnic, municipiul nostru fiind de ani buni, pe ultimele locuri în acest clasament (poziția 6 din coadă, septembrie 2023).

Astfel, chiar dacă administrația publică locală nu deține în prezent terenuri pentru investiții, Pîrvulescu susține că în zona industrială Râureni se regăsesc 70 de hectare de teren pe care Primăria le poate achiziționa. Investiția necesară pentru cumpărarea acestora s-ar ridica la 8 milioane de euro. Iar alte 2 milioane de euro ar urma să fie investite de municipalitate în programul de utilități, drumuri de acces, lotizare.

Pirvulescu a prezentat o serie de calcule bazate pe cifre minime de 1000 de locuri de muncă, nou create și pe 35 de hectare de contrucții industriale (cu respectarea normelor de ecologie, urbanism, mediu). Astfel din taxe și impozitele pe clădiri și utilaje, din taxele pe salarii, în doar 10 ani, veniturile pe care le-ar obține municipalitatea ar fi de 20 de milioane de euro.  Mai mult, salariile ar intra în circuitul economic al orașului, s-ar crea o piață concurențială a salariilor, companiile noi care ar investi aici ar scoate pe piață produse cu valoare de vânzare mare, treptat orașul ar putea intra în atenția marilor companii străine, al concernelor și corporațiilor care ar atrage forță de muncă înalt specializată, absolvenții de studii superioare s-ar întoarce acasă  și s-ar schimba cu totul dinamica socială și culturală a orașului. Municipiul ar deveni un pol economic în zonă, având în vedere viitoarea autostradă Sibiu – Pitești și drumul expres care leagă A1 de Autostrada Ford.

”Îmi place să cred că 80% din populația din Râmnicu Vâlcea dorește să trăiască o viață cu un înalt nivel al calității. Cu un specific cultural, cu o dinamică socială, cu venituri bune. Cu o prezentă a tinerilor, cu week-enduri pline, cu manifestări de calitate în spectacolele prezentate de municipalitate. Cu un înalt nivel de educație. Toate acestea se pot realiza dacă avem o viață economică bună, nivel de salarizare ca în orașele corporatiste, când îi aducem acasă pe tinerii nostri care absolvă universități de prestigiu” – Virgil Pîrvulescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *