Lupta pentru Râmnicu Vâlcea. Vicențiu Mocanu: Am adus în județul Vâlcea investiții private de peste 100 milioane euro

Vicențiu Mocanu este candidatul pentru Primăria Râmnicu Vâlcea din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

Inginer de profesie, antreprenor, om de afaceri, prezent în topul celor mai bogați români deține mai multe active industriale în Vâlcea și în București și în afara României. Este primul vâlcean care a adus în Vâlcea, o franciză, fiind vorba de Lems. Mocanu este cunoscut și în domeniul monden, fiind căsătorit cu celebra artistă, Cristina Spătar.

”Cred că am intrat în această competiție doarece expertiza mea în domeniul privat ar putea fi un lucru benefic pentru municipiul Râmnicu Vâlcea. Administrez mai multe companii unde am peste 500 de salariați și fac parte din mediul de afaceri al României, pe care i-aș putea convinge să vină la Râmnic să investească și să contribuie la ridicarea nivelului de trai, la competiția salarială”, spune Mocanu.

De altfel, în ultimul an, de numele lui Mocanu sunt legate două mari investiții în județul Vâlcea, ambele cu un impact mare economic și ambele care se cifrează la mai bine de 100 de milioane euro. Este vorba de proiectul IT de la Făurești, unde la această oră, se află în proces de avizare, un uriaș complex tehnolgic bazat pe stocare cloud și producerea de energie din resurse regenearabile, o investiție care se ridică la 100 de milioane de euro. Care aduce județul nostru în industria IT și care va dezvolta toată zona de sud a județului.

Iar a doua investiție care se află pe procedura de avizare guvernamentală, fiind vorba de preluarea de către un mare concern american a Uzinei Mecanice cu profil militar de la Drăgășani. Aici mai fiind nevoie de un aviz al CSAT. Și aici, Mocanu a avut o contribuție în a aduce investitori străini într-o industrie care, în contextul actul extern, devine foarte utilă. O investiție care va dezvolta economic zona Drăgășani.

”Dacă am reușit în aceste două zone, de ce nu aș reuși și la Râmnicu Vâlcea? Pentru că de asta are nevoie orașul. De investiții mari, de a transforma municipiul într-un motor economic. Asta cred eu că lipsește acestui oraș care s-a depopulat de tinerii calificați în ultimii ani. Asta vreau să facem noi”, menționează Vicentiu Mocanu.

Candidatul AUR afirmă că deja are pregătit un mare investitor care în acest an va demara o mare investiție în oraș. Mocanu este prezent în topurile companiilor românești care se pregătesc de extindere și în afara României. Astfel producătorul român de polistiren și mortare uscate VeroTherm (companie deșinută de Vicentiu Mocanu) intenționează să deschidă primul său centru logistic din afara țării, în Marea Britanie, în vederea extinderii operațiunilor companiei pe piețele externe.

Noul centru logistic va fi amenajat în Londra, în zona stadionului Wembley și va funcționa ca punct de vânzare și livrare produselor VeroTherm. Acest demers este realizat în parteneriat cu firma Essential Green Solutions Limited, coordonată de oamenii de afaceri Oves Jasat și Ionel Giuran.

Investiția în amenajarea centrului logistic se va ridica în această etapă la 250.000 de euro și va fi utilizată cu precădere pentru amenajarea spațiului la standardele optime desfășurării activității.

Iar pentru anul 2024, compania deținută de Vicențiu Mocanu a bugetat o investiție de aproximativ 15 milioane de euro, investiție care va fi direcționată pentru finalizarea și punerea în funcțiune a fabricilor de lângă București.

Compania lui Mocanu este activă pe piața locală din anul 1998. Fabrica din Râmnicu Vâlcea are în prezent o capacitate de producţie de 750.000 de metri cubi de polistiren şi de 100.000 de tone de mortare uscate pe an. VeroTherm își va dubla capacitatea de producție odată cu deschiderea fabricilor de lângă București, preonizată pentru Q3 2024.

Compania deține afaceri și pe segmentul rezindențial. VeroTherm a început acum câțiva ani lucrările la proiectul rezindențial VeroTherm Villas din Craiova, cu o investiție ce atinge valoarea de 40 de milioane de euro.

Așadar, Vicențiu Mocanu, om creditat ca unul dintre cei mai buni manageri din România este candidatul pentru Primăria Râmnicului din partea Alianței pentru Unirea Românilor.

”De foarte mult am auzit exprimarea că vâlcenii doresc pentru Primăria Râmnicu Vâlcea un om care vine din mediul privat, cu studii superioare și care a dovedit că poate gestiona cu succes o afacere și că înțelege care sunt nevoile acestui oraș. Municipiul are nevoie de economie performantă, de salarii demne, de un nivel de trai decent care să poată absorbi costurile la utilități” – Vicențiu Mocanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *