Lungesti, un exemplu de bune practici în administrație

Administrația locală a comunei Lungești a dovedit în ultimii ani că se poate investi în mod serios şi responsabil în infrastructură, proiecte care au schimbat radical nivelul de trai al locuitorilor, au transformat intistuţiile publice şi au conferit o imagine urbană centrului civic al comunei.

La Lungeşti pârâul Mamu aduce legendele vechi din trecut spre prezent, de la jidovoii din Fumureni la Buzeştii lui Mihai Viteazu, la teii de azi, comuna Lungeşti se transformă. Cred că este poate cea mai reuşită combinare a istoriei, a creştinismului şi a modernităţii. Iar mai presus de asta se află un bun simţ al cetăţenilor. Iniţial priveşti zâmbind panourile care te roagă efectiv să respecţi regulile elementare ale societăţii dar sunt de fapt premisele acestei armonii care te face să îndrăgeşti comuna olăritului din sudul de judeţ.

Case frumoase, ţanţoşe te privesc de dincolo de gardurile cu uluci înalte, peste care nucii lasă să le cadă frunzişul discret, eliberând fructul dur, eesenţa care se aseamănă într-un fel cu spiritul nostru românesc.

Aici stă Stroe Buzescu. Nu, e greşit să spui că e înmormântat, aici Stroe priveşte la comunitatea de peste 3000 de suflete a Lungeştiului. E mulţumit de cum arată mica cetate simbol de la marginea Vâlcii. Dincolo e Câmpia Română, pasajul spre Dunăre.Liliacul sălbatic a înflorit iar berzele negre se pregătesc să-și scoată puii din găoace.

Ultimele dealuri sunt aici la Lungeşti, ultimele metereze ale timpului. Dacă vrei să înţelegi această comunitate, trebuie să o respecţi ca pe apărătorii unui fort. De aici începe Vâlcea frumoasă..iar dacă nu erau Lungeştii, nu aveam acest judeţ frumos, nu aveam o gardă regală, lăsată moştenire de jidovi, de Stroe, de Mamu, de ceramica asta din aur de pământ

La Lungești, o localitate care se prezintă deja ca un adevărat orășel în sudul Vâlcii, domină parcurile, instituțiile școlare si culturale respectă ultimele și cele mai noi standarde de perfomantă. Se lucrează la drumuri, alei pietonale, poduri, întreaga localitate este un șantier care upgradează toată infrastructură din Lungești.

În localitatea administrată de primarul Tiberiu Costea au intrat milioane de euro, bani investiti în drumuri, în poduri, în scoli, în sănătate, în săli de sport, în terenuri de sport. Localitatea este una dintre cele mai dezvoltate din Vâlcea, un punct important pe hartă, o comună cu patrimoniu, cu tradiții, cu rezervații naturale.,

O localitate unde există investitori atât în industrie cât și în zootehnie. O localitate unde chiar merită să ai o casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *