Lumea politică românească sărbătoreşte Paştele lui Barabas: ” ‘Tu-le Paştele Mamii lor!”

Cică Paştele ar trebui să ne reunească, să fim mai înţelepţi, să fim solidari, să ne gândim la cei mai nevoiaşi, să avem o altă abordare. Că sacrificiul lui Hristos nu a fost în zadar. Săptămâna deniilor să vină cu toleranţă, cu întoarcere spre sine, cu o calmare a spiritului. Să mergem de mână la biserică şi, preţ de măcar o oră, să fim transmutaţi în lumea lui Hristos…

Ei, aş! Te-ai gândit!

Toată lumea se închină la Barabas: lumea politică şi militanţii lor de pe Facebook sunt în cel mai mare extaz, liturghia lor se traduce prin tot felul de îndemnuri fasciste. Minciuni cu nemiluita, patimi, demonii din ei râd, gesticulează, chirăie… fac ca toţi dracii.

În Săptămâna Mare se intră cu aragaze, frigidere şi alte inepţii debitate de Liviu Dragnea (omul ăsta nu ştie că, dacă ar părăsi azi, în secunda asta, partidul, ar oferi o bonificaţie de 10 procente pentru social-democraţi, fiindcă, atât timp cât stă pe corabia PSD, vasul ia apă, urmând să se scufunde până în 2020). Dar nu, liderul PSD o dă cu aragaze, frigidere, pensii multiple, nicolici la justiţie şi codrini pe ecrane.

Ăştia de la USR sunt un partid pe care Hitler l-ar invidia pentru fascismul din ADN. Nu cred că am văzut în viaţa mea mai multe aroganţe şi mizerii fratricide. “Ăştia sunt românii PSD, uite cum arată, ăştia ar trebui omorâţi, pomanagiii”. Evident, cu fotografii ale românilor simpli, care nu arată precum Brad Pitt sau Angelina Jolie, nu sunt nici hipsteri de MegaImage. Dar sunt români ca mine, ca ei, ca mama mea, ca mama lor.  Uite aşa intră USR în Săptămâna Patimilor, cu invitaţie la lagăr şi la exterminarea românilor care nu poartă bărbi şi ochelari. Un partid pe care trebuie să fii arian ca să-l votezi. Am vrut să spun inuman.

Ai lui Rareş îndeamnă la acţiuni penale şi mărşăluiesc precum cavalerii de Orania prin Ulsterul Teleormănean, sudalmizând PSD şi privind pe deasupra capetelor celor 3.000 de activişti politic, crezând că aduc armaghedonul pe pământ.  Fiecare strop de cuvânt are venin, are ură bizantină, are o chemare la inchiziţie.

Sunt trei partide care sărbătoresc Paştele lui Barabas, nu pe Hristos. În frunte cu prezidentul Iohannis, care şi-a făcut spovedania reformată, iar acum, în săptămâna ortodoxă, va veni, cu siguranţă, să înjure de trei ori PSD-ul, să îi spună tandreţuri de amor contondent Vioricăi şi să ţopăie în ritm de neamţ pârât pe catafalcul unei clase politice mediocre, în care el este cel dintâi dintre gogomani.

Ne vor strica oricum şi Crăciunul, şi Paştele din 2020, dar şi Crăciunul de atunci. Iar românaşii care s-au prins în horele politice sunt mai răi decât rabinii de pe vremea lui Caiafa. Săptămâna Patimilor va fi una a neroziilor şi a urii pe toate canalele de socializare.

Dacă Iisus ar învia în Duminica Paştelui în România şi ar propovădui despre conciliere şi împăcare, sigur ar fi linşat de useriştii care l-ar acuza de pesedism mascat.

Liberalii lui Turcan şi ai lui Câţu l-ar acuza de populism şi de faptul că aruncă economia în aer, făcând risipă, iar pesediştii l-ar privi ca pe un hipster de-al lui Cioloş, cu barbă şi plete, care vine să prevestească axiomele Oanei Bogdan.

Aşa că nu ar fi o idee rea să le spunem noi, cei care dorim să sărbătorim Paştele, să le urăm politicienilor români şi cohortelor de postaci, troli şi alte specii ale netului un ‘Tu-vă Paştelor vostru de păgâni!

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *