Lucrările prost executate la magistrala de apă din localitate dau bătaie de cap primăriei Alunu

Primarul din Alunu, Cristian Birăruţi, se confruntă de mai bine de un an cu probleme la reţeaua de apă a localităţii, reţea care a fost executată defectuos şi care, deşi este în garanţie, echipele primăriei sunt cele care se ocupă cu remedierea defectelor.

„Poate mulţi ne înjură ca nu au apă, vina nu ne aparţine, însă. Zilnic sunt 4-5 spărturi în coloana de apa. Ce pot spune este faptul că depunem eforturi foarte mari să facem cât putem faţă situaţiei de criză în care ne aflăm. Proiecte pentru a schimba coloana nu putem să facem că este încă în garanţie până în 2018. Precizez, vina nu ne apartine. Nu noi suntem cei care am implementat proiectul ci domnul doctor veterinar, numai el ştie cum s-au realizat aceste lucrări de cea mai proastă calitate, conducte de 6 atm, băgate fără a respecta proiectul tehnic. Azi chiar eu am avut ocazia sa remediez această spărtura şi sub conductă am găsit placă te beton. Ştiu că este o situaâie neplacută să nu ai apă când vrei să faci un duş etc.”, spune mâhnit primarul din Alunu.

În schimb, o veste bună a venit de la Guvernul României, familiile sinistrate din cauza haldei de steril din primăvară care le-a distrus gospdoăriile şi casele au primit sprijin financiar.

Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea a anunţat pe 1 august, că în Monitorul Oficial nr. 618, partea I, din 31 iulie 2017, a fost publicată Hotărârea de Guvern, adoptată în baza Legii nr. 416/2001, prin care au fost aprobate ajutoarele de urgență pentru sprijinirea unui număr de 463 de familii și persoane singure, conform anexei, în valoare totală de 1.272.700 lei.

Prefectul Marin face pe această cale cunoscut faptul că un număr de 25 de familii și persoane din județul Vâlcea, vor beneficia de ajutoare a căror valoare este cuprinsă între suma de 1.000 până la 7.000 lei.
Printre acești beneficari se numără și cele 8 familii din localitatea Alunu, ce au fost afectate de alunecarea de teren produsă în punctul Gropile, pentru care Instituția Prefectului, județul Vâlcea, a făcut demersurile legale prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială – Vâlcea, în vederea acordării sprijinului financiar de către Guvernul României.

Tot în Alunu, primarul Cristian Birăruţi anunţă lucrările la un prăznicar la Biserica din satul Colţeşti.

„După cum am spus atunci cand am venit în campania electorală, pentru Alunu va fi un nou început. În satul Coltesti la Biserică au început lucrăriile finanţate din buget propriun pentru construirea unui prăznicar( sala mese), gardul împrejmuitor şi dacă vom avea bani suficienţi vom pava alei şi vom pune scocuri pentru scurgerea apei de ploaie”, a mai completat primarul Birăruţi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *