Lucrările Primăriei din Vlădești de consolidare a malului stâng al Olăneștiului au salvat un drum de la dezastru

În urmă cu o lună, Primăria Vlădești a decis să execute o lucrare de consolidare a malului stâng al râului Olănești în zona staţiei de epurare.

“Atunci am luat decizia de a consolida cu stabilopozi malul stâng al râului Olăneşti, unde se înregistra o puternică eroziune şi puteam efectiv pierde un drum, iar în caz de precipitaţii era dezastru. Şi azi ni s-a confirmat faptul că lucrarea noastră a fost una bună. Stabilopozii au întărit malul iar râul Olăneşti chiar şi cu debitul de azi, unul uriaş nu a pus probleme”, spune primarul Adrian Cosac.

Din păcate, ploile căzute în ultimele 24 de ore au creat însă probleme în localitate, mai multe drumuri au fost afectate. Pârâurile Valea Tulburea, Valea Pluţii şi Valea Ursului au avut debite crescute şi au cauzat mai multe probleme, am avut gospodării inundate, eroziuni de drumuri.

“În Trundin şi în Fundătura au fost probleme cu accesul dar în cele din urmă am reuşit să rezilvăm. Am lucrat împreună cu oamenii din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Toată ziua a fost mobilizare, încă de noaptea trecută când a început să plouă. S-a răspuns cu prioritate la apelurile 112. Este clar că avem nevoie clară de ajutor pentru refacerea drumurilor. O să facem în zilele următoare o evaluare a pagubelor şi vom înainta către CJ, Prefectură, situaţia”, spune primarul din Vlădeşti.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *