Lucrările la rețeaua de canalizare din comuna Stroești au ajuns la 40% stadiu de execuție

Cu 2.600 de locuitori, comuna reușește să strângă la bugetul propriu venituri de aproximativ 400 de mii de lei (150 lei per capita), din mica industrie locală, din zona agro și a unei populații destul de înstărite.
Localitatea este una care se pretează la investiții, primarul Toma Ciolacu spune că vrea ca localitate să aibă o carte de vizită.
Îmbunătăţirea socio-economică a unei comunități presupune existența unei infrastructuri de bază și utilități, astfel încât oamenii să nu simtă mari diferențe între urban și rural. În opinia primarului din Stroești, Toma Ciolacu, ”fiecare ales local își dorește pentru localitatea sa să asigure condiții optime de trai și dezvoltare economică.” Iar acest lucru se observă la tot pasul în această comună care a încheiat anul 2020 cu multe realizări.  Drumuri asfaltate, instituții reabilitate, extinderi rețele de apă, plus alte obiective au ridicat standardul de trai al comunității.

În comuna Stroești, reteaua de canalizare a ajuns la un stadiu de 40% execuție iar stația de epurare se apropie de 80%. Vorbim de o amplă lucrare, finanțată prin Anghel Saligny, care acoperă toată localitatea.

Din bugetul local, spune primarul Toma Ciolacu, se asfaltează 4 drumuri sătești și a fost aprobat și proiectul cu fonduri europene, prin GAL, privind locul de joacă din satul Dianu. Tot cu fonduri europene, de această dată prin PNRR, au fost aprobate dotarile la școlile din comună, cu mobilier, amenajarea de laboratoare de informatică precum și un microbuz electric.

Situația devine însă critică, după ultimele ploi, în cazul a 4 case din satul Dianu, care au fost afectate de o alunecare de teren care s-a reactivat, referatele fiind făcute și depuse pentru situații de urgență.

Acolo unde în luna martie au fost depuse și lucrările de consolidare la podul din punctul La Roșu și ulița Gogeștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *