Lucrările la platforma de gunoi de grajd din Slatioara avansează; au sosit utilajele

Deja în județul Vâlcea, platformele pentru gunoi de grajd devin o realitatea, Lungești Galicea, Fârtățești sunt comunele unde deja există și sunt funcționale astfel de complexe, urmează în cel mai scurt timp la Slatioara să avem o altă platformă finalizată.

Aici, potrivit edilului Sorin Romcescu, lucrările sunt avansate, deja sosind și utlajele aferente acestei instalații. ”cunoaștem dificultățile pe care le au micii fermieri și gospodarii care cresc animale în curțile lor, legate de asigurarea condițiilor minime de gospodărire a bălegarului. Mai exact de stocarea acestuia pe platforme care să nu permită ca scurgerile să se infiltreze în apa freatică și, de acolo, direct în fântânile din comună. Investiția pe care o facem în această platformă comunală îi scutește pe fermieri de a cheltui bani cu propriile lor capacități de depozitare. Pentru cei care sunt înscriși la APIA și AFIR, predarea gunoiului de grajd la platforma comunală îi ajută să demonstreze faptul că sunt conformi în ceea ce privește cerințele celor două instituții privind stocarea gunoiului de grajd”, spune Romcescu

.Funcționarea unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd este asigurată prin executarea mai multor operații: colectarea gunoiului de grajd din gospodării şi ferme, transportul la platforma de depozitare a gunoiului de grajd construită la nivelul comunității, descărcarea gunoiului de grajd la platforma de depozitare a gunoiului de grajd construită la nivelul comunității, manipularea gunoiului de grajd la platforma de depozitare a gunoiului de grajd, gestionarea gunoiului de grajd pentru a stimula descompunerea şi producerea compostului, precum și împrăștierea pe teren a materialului compostat. Investiția se desfășoară pe o suprafață de circa 2500 mp, 

În prezent au ajuns și utilajele, tractoare și remorci pentru deservirea acestei platforme.

Tot în localitatea, continuă lucrările la dispensarul medical dar și investițiile private care se dezvoltă pe platoul Milostea.

”În altă ordine de idei, deja s-a constituit comandamentul de iarnă, Pregătirea cu nisip pe toate drumurile din localitate, verificările la utialjele primăriei, verificarea stocurilor de lemn, tot ce ține de anotimpul rece”, spune primarul din Slatioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *