Lucrările la Pasajul Cozia şi Parcarea subterană din centrul Râmnicului avansează

Lucrările din centrul Râmnicului au intrat într-un ritm accelerat, pregătindu-se mai multe etape importante ale fazei de execuţie.

La parcarea subterană de 200 de locuri, se pregăteşte turnarea palierului intermediar, sute de dulgheri şi de ferari betonişti lucrau la armături. Deja două macarale Takraf de tonaj sunt prezente în zonă, astfel că la jumătatea lunii vom avea etapa de betonare.

Şi pasajul Cozia la fel pregăteşte lucrările de montare a casei liftului, a fost montată structura de rezistenţă de la cota 20160204_154353finală.  O altă echipă lucra la terasamentul platoului pietonal şi a zonei unde va funcţiona fântâna arteziană.

Astfel, firma  a luat în serios avertismentele municipalităţii şi graficele de lucrări.

Mult controversata lucrare din centrul Râmnicului va oferi, totuşi, la final, anumite elemente cu adevărat interesante, pe care trebuie să le menţionăm, pentru a îndulci amarul aşteptării.

În primul rând, platoul central sau zona de promenadă va fi extinsă, prin dispariţia străzii Regina Maria. Regina Maria va rămâne circulabilă auto doar de la intersecţia cu Ana Ipătescu şi până la Serviciul de Evidenţa Populaţiei, urmând ca, de la Galeriile Romarta şi până la McDonald’s, această stradă să devină pietonală, făcând parte din ansamblul Platoului Central Mircea cel Bătrân. Va funcţiona şi o fântână arteziană în zonă.

20160204_154339La fel va dispărea şi Ştirbey Vodă, porţiunea care este şi în prezent blocată. Altfel spus, circulaţia pe Calea lui Traian în zona centrală va deveni una fluentă, nemaiavând intersecţie nici cu Regina Maria, şi nici cu Stirbey Vodă.

De aceea, pasajul pietonal de la Cozia vine pentru a facilita trecerea dinspre zona ceasului către magazinul vecin. Ce este aici important de ştiut: galeriile comerciale. Pasajul Cozia nu va fi unul doar de trecere, ci va avea galerii, unde pot fi amenajate spaţii comerciale. Suprafaţa galeriilor comerciale va fi de 350 de metri pătraţi. Accesul în pasaj se va face şi dinspre parcarea subterană, ce cuprinde 200 de locuri.  Se va intra în pasaj şi pe scări rulante şi  cu lifturi şi vor exista 3 deschideri –centru1 Cozia, Uniuni şi una spre McDonald’s.

Platoul central nu va fi unul sărăcios în spaţiu verde, cum pare a fi în proiect, perdeaua de arbuşti şi arbori care va
mărgini tot spaţiul va fi mai extinsă decât cea anterioară. Vor exista fântâna arteziană similară celei din Sibiu şi un spaţiu pentru concerte şi alte manifestări.

În concluzie, Platoul Central al Râmnicului îşi va mări suprafaţa pietonală cu 25%, întinzându-se peste parcarea subterană, şi va da un aer de modernitate oraşului.

Din păcate, dacă Parcul Mircea cel Bătrân nu va intra şi el în reabilitare, dacă acea clădire a Casei de Modă nu va fi reabilitată, dacă blocurile turn de deasupra galeriilor Romarta nu vor avea faţadele refăcute, va arăta ca naiba. Un platou modern într-un decor socialist.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *