Lucrările la cel mai mare abator din SE Europei din Frâncești sunt avansate

Carmistin este unul dintre puţinele holdinguri agricole care integrează în proporţie de 90% lanţul de producţie agro-zootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare şi distribuţie de produse şi preparate din carne (inclusiv în reţeaua proprie de retail).

”În ultimele două decenii, Grupul Carmistin a investit continuu în zootehnie, inclusiv în industria producătoare de carne de porc și tocmai de aceea cred că România are un potențial imens de a recupera și chiar de a deveni lider european în sectorul agribusiness”, susține Iustin Paraschiv, administratorul societății.

În acest sesn, la Frâncești, se lucrează la cel mai mare combinat de procesare a cărnii, din zona de Su Est a Europei, lucrările fiind preconizate a se termina în cursul acestui an.

De altfel, este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat și este compania care așează comuna Frâncești pe primele poziții în zona localităților dezvoltate din Vâlcea.

Fapt care a permis administrației locale să investească masiv în  comună, localitatea având un amplu proiect privind utilitățile și având resurse financiare pentru a ”contracta toate proiectele cu fonduri europene care se lansează”, după cum susține primarul Daniel Paraschiv.

Grupul Carmistin şi-a început activitatea în anul 2000 în judeţul Vâlcea şi în prezent cuprinde peste 20 de companii. Principalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food&Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture şi Tracian Beef.

One comment

  • Simona

    Și cu localnicii de acolo ce se întâmplă? Vor trai în continuare în mizerie și în mirosuri sufocante care le afectează sănătatea ca și pana acum?Cum a dat primăria autorizații fără sa se gândească și la sănătatea celor care locuiesc la distante care nu respecta legislația fata de abator? Doar interesul financiar primează? Viata și sănătatea oamenilor nu contează asa-i? Cine răspunde pentru sănătatea oamenilor din zona? Oricum lucrurile nu vor rămâne asa pana nu se pun în legalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *