Lucrări de modernizare a comunei Bujoreni şi monitorizarea serviciului de salubritate

La Bujoreni, serviciul de gospodărire locală din subordinea Primăriei se ocupă cu amanjarea trotuarelor, a rigolelor, curăţenie, monitorizarea şi cântărirea deşeurilor.

„Suntem pe toate fronturile, să spunem aşa, în ceea ce priveşte salubritatea, sistematizarea localităţii. Reabilităm trotuarele de la intrarea spre Râmnicu Vâlcea, în zona Olteni, la poligon. Igienizăm zonele, curăţăm vegetaţia. Am vorbit cu Râmnicu Vâlcea să amenajăm a două rută de legătură cu oraşul pentru a evita intersecţia de la Muzeul Satului, unde când e trafic, virajul la stânga este foarte periculos dacă nu imposibil. Am reuşit să semnăm contractele pentru internent la toate instituţiile publice”, spune primarul George Gîngu.

Dar cel mai importantă activitatea este aceea de a cântâri gunoiul ridicat de la oameni. O situaţie de criză la nivel judeţean, a lovit şi Bujoreniul. În acest sens pentru ca efectele scumpirii tonelor de deşeuri, Primăria doreşte să verifice cantitatea de gunoi care se ridică din localitate, astfel încât oamenii să nu plătească mai mult.

Primăria depune demersuri pentru a se autoriza în ridicarea deşeurilor reciclabile de la populaţie, deţinând deja o autoutilitară în acest sens.

„Este destul de dificil, încercăm să educăm populaţia pentru a respecta normele privind deşeurile reciclabile. Din păcate situaţia cu gunoiul la Vâlcea este una de criză, operatorii au ridicat preţurile, au fost negocieri dure şi atunci trebuie să ne descurcăm cu ce posibilităţi avem”, mai spune Gîngu.

Comuna Bujoreni este o localitate aflată în zona metropolitană a oraşului, unde populaţia se află în continuă creştere şi pretenţiile locuitorilor sunt destul de ridicate, de aceea administraţia este obligată să ţină pasul cu aşteptările noilor locuitori.

AP

3 comments

  • Ghiță Aurelian Costin

    Faceți si canalizarea la blocurile Rovimetului?

  • C Armenia Helena Dumitrescu

    In com.Bujoreni,sat Gura Vaii gunoiul se ridica o data la doua saptamani!Daca asta este normal acum vara……Sursa de infectii!

  • Dogaru Mircea

    Noi cei din Gura Vaii suntem marginalizati,ne-au invadat capusele,tantarii,iar mirosul de la scurgerile (canalizarile)personale in santurile stradale este dezgustator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *