Lucrări de infrastructură în comuna Lădeşti

Lădeştiul, cândva centru regional în mijlocul judeţului, este cunoscută azi drept cea importantă localitate de pe Cerna. Comuna prezintă o dispunere pe axa nord sud, de-a lungul Drumului Naţional 65C, drum care traversează pasul Cotoşmanu, unind cele 10 comune din bazinul sudic de capitala de judeţ.

Este aşadar un important nod comercial având în vedere dispunerea sa, aici existând drumuri care merg spre Craiova, spre Horezu, spre Râmnicu Vâlcea. De aceea localitate cs-a dezvoltat în a doua jumătate a secolului trecut, autorităţile construind aici şi un liceu şi un spital dar şi multe alte instituţii publice descentralizate.

În prezent localitatea se confruntă cu fenomenul de îmbătrânire dar se speră că odată pusă la punct infrastructura vor exista investiţii care vor atrage forţa de muncă în zonă. Mulţi lădeşteni care lucrează în afară revin şi-şi refac locuinţele, manifestându-şi intenţiile de a investi în sectorul agro-zootehnic.

În prezent autorităţile lucrează la asfaltarea unui nou drum în satul Găgeni.De altfel în luna august au avut mai multe lucrări de refacere a drumurilor neasfaltate. Pentru Căminul Cultural  se aşteaptă răspuns de la CNI, spaţiul respectiv nu a fost reabilitat de 20 de ani.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *