Lucrări de decongestionare a râului Topolog, după ce apele au afectat mai multe localităţi

Echipe ale Direcţiei Silvice şi ale CEZ au intervenit pentru a decongestiona albia râului Topolog de aluviuni şi pentru a lega la curent satul rămas izolat în urmă cu două zile, prin prăbuşirea podului rutier din cauza precipitaţiilor abundente.

‘Sunt şi cei de la armată aici pentru a evalua situaţia şi pentru a identifica o cale de acces pentru a monta un pod militar provizoriu. Situaţia este destul de grea pentru că dacă ieri părea că râul scade în debit, în urma ploilor de azi noapte iar a crescut debitul apei. Cei de la Direcţia Silvică cu utilaje au intrat în albia râului pentru a lua resturile de arbori adunate la picioarele podului care au rămas încă în râu. Reprezentanţii CEZ ne-au asigurat că fac tot posibilul ca satul izolat să aibă măcar curent începând de azi (n.r. sâmbătă), pentru că râul a măturat efectiv stâlpii de tensiune care se aflau la marginea albiei. Până atunci, se continuă aprovizionarea familiilor cu apă şi cele de trebuinţă prin Dănicei, pe o potecă forestieră. Acces auto, aici, nu este posibil pe nicio parte’, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

Aproximativ 150 de persoane din satul Dosul Râului au rămas izolate joi dimineaţa, după ce podul peste râul Topolog care făcea legătura cu centrul comunei a fost distrus de ape.

Patru sate au rămas izolate după ploile care au căzut în judeţul Vâlcea timp de două zile, iar peste 50 de localităţi s-au confruntat cu inundaţii, alunecări de teren. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *