Lucrări avansate la Drumul Haiducilor şi la podul de legătură Roeşti – Lăpuşata

Lucrările au avansat destul de mult la drumul comuna 112, drum care leagă cele două comune Roeşti de Lăpuşata, un drum care taie pe partea sudică pădurea Cotoşmanu, după cum declară primarul Gheorghe Drăghici.

„Deşi a fost pandemia asta, compania care lucrează la reabilitarea acestui drum a avansat foarte mult. Se lucrează la podul care leagă cele două comune. Eu cred că în toamna se va putea circula pe acest traseu. Mai mult, se aşteaptă vizita în teren al firmelor interesate de construcţia depozitului ecologic. Toată zona se va schimba categoric în anii următori, economic şi social. La Roeşti va funcţiona acest depozit uriaş ecologic, avem deja o infrastructură care va lega toate punctele judeţului, în jurul depozitului se va dezvolta un pol economic”, spune primarul Drăghici.

DC 112, este drum  care unește comunele Pesceana și Roești. Acesta va scurta cu circa 30 de kilometri distanța dintre aceste două localități, va pune în valoare potențialul agroturistic al zonei şi are un traseu subcarpatic unic în Vâlcea. Pentru că ruta aleasă trece pe sub culmile pădurilor Cotoşmanu şi Pesceana şi era folosită de către haiduci în secolele XVII şi XVIII.

Drumul are, aşa cum am spus, şi o importanţă agro-turistică, punând în valoare potenţialul subcarpatic al regiunii şi valorificând legendele locale.

Culmea împădurită a pădurii Cotoşmanu – Cărămizi – Pesceana este cunoscută din timpuri străvechi, cercetări arheologice vorbesc de prezenţa a chiar două cetăţi dacice, cetăţi care străjuiau cărările comerciale de pe Valea Cernei şi Valea Pescenei. Ulterior în Evul Mediu aici au activat cele mai mari cete de răzvrătiţi – haiducii lui Coman, Irimie, Dragu şi Cotoşman, cete care atacau caravanele negustoreşti care venea dinspre drumurile Craiovei sau Drăgăşaniilor spre Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *