Lucările la cel mai mare complex sportiv din zona rurală (Frâncești) sunt în grafic

Pentru anul acesta, Daniel Paraschiv spune că vor demara lucrările rețeaua de canalizare, stația de epurare și nu în ultimul rând continuarea și finalizarea programului amplu de asfaltări.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

În centrul localității, de curând, a început construcția unui modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc.. Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate. Urmează în 2023 să se lucreze la înfiintarea retelei de apă în satele Manailești și Genuneni precum și extinderea rețelei de  apă în satele Frăncești, Coșani, Dezrobiți, Moșteni, Suruptale, Viișoara.

La nivel de asfaltare, din buget local, ediul spune că are în pregătire străzile La Șogărăscu și Valea Ponorului. Iar în locul fostei primării va fi amenajată o parcare. Tot din bugetul locul vor fi create un spatiu de recreere și locuri de joacă în Poiana Bâlciului.

Paraschiv spune că va depune proiecte pe toate axele de finanțare, pe AFIR (construirea unui pod peste râul Otăsău, în satul Moșteni) POR, PNRR, pentru a atrage cât mai mulți bani în comună necesari dezvoltării.

Recent prin PNRR au fost obținute fonduri pentru dotarea școlilor cu mobilier, table inteligente, laboratoare de infromatică, cabinete etc. Iar pe componenta 10 s-a aprobat reabilitarea moderată din punct de vedere energetic a trei clădiri, fiind vorba de cele două grădinițe din Coșani și Genuneni precum și a sediului poliției din comună

Se află în curs de implementare digitalizarea instituției și realizarea GIS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *