Lovitură de imagine: Peste 500 de liberali din Râmnicu Valcea vor pleca la Forța Dreptei!

Surse credibile din cadrul organizației municipale a PNL Râmnicu Vâlcea au declarat că în aceasta primăvară aproape întreaga formațiune politică va trece cu arme și bagaje la Forță Dreptei, unde, spun ei „vor contura adevărată opoziție la actuala conducere administrativă a orașului”.

Se pare că în acest scenariu trebuie citită și recenta decizie a PNL Râmnicu Vâlcea care a stârnit rumoare chiar în rândul liberalilor, prin nominalizarea actorului Grig Chiroiu cunoscut drept „Pupăză” dintr-un celebru sitcom românesc, la președinția CJ Vâlcea.

Sursele confirmă că între liderul de la municipiu, Virgil Pirvulescu și liderul de la județ Cristian Buican nu mai exista nici măcar dialog telefonic, cei doi fiind adversari de mai bine de o jumătate de an. Pirvulescu afirmând că nu mai are răbdare ” sa suporte lucrăturile pe la spate și negocierile PNL Vâlcea cu adversarul său de trei ani, primarul Mircia Gutau”.

Conducerea municipala, spun sursele din partid, se simte trădată complet de conducerea județeană, marginalizată iar membrii sunt hărțuiți pentru a face „pace cu primarul în funcție”. Spun ei că „răbdarea are limite și manevrele prin care Buican încearcă să destabilizeze organizația municipală, cum a fost cazul OFL Râmnicu Vâlcea, au depășit pragul de suportabilitate”

De aceea au fost deschise negocieri cu Forța Dreptei organizația municipală, urmând că în cel mai scurt timp peste „500 de liberali de la PNL Râmnicu Vâlcea” sa se înscrie în această formațiune. De unde să câștige alegerile la primărie în anul 2024.

Sursele spun că unul dintre principalele motive, in afara unui pact mutual între PNL Vâlcea și Mircia Gutau, ar fi și faptul că liderul PNL Cristian Buican ar fi declarat în repetate rânduri că Virgil Pirvulescu nu va mai candida pe listele PNL, indiferent de rezultatul procesului de la ICCJ.

Aceleași surse confirma că Forța Dreptei va avea candidați în 2024 pe Grig Chiroiu la președinția CJ Vâlcea și pe Virgil Pirvulescu (sau Romeo Rădulescu, funcție de procesul celui dintâi cu ANI), la Primăria Râmnicului,  la Senat, pe fostul deputat Traian Dobrinescu iar la Camera Deputaților pe Cezar Bulacu. Iar la Europarlamentare pe Constantin Bogdan Popa.

Prin această migrație, liberalii municipali spun că vor duce scorul Forței Dreptei la peste 25 de procente, pe locul 2 in județul Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *