Lovin solicită fonduri pentru DN 67B şi pentru breteaua Râmnicu Vâlcea – Autostrada Sibiu – Piteşti

Unul dintre drumurile de un real interes pentru sudul ţării este DN 67 B care tranzitează nu mai puţin de patru judeţe (Vâlcea, Argeş, Olt, şi Gorj) şi are o lungime de aproximativ 200 de kilometri.

În judeţul nostru, acest drum trece prin localităţile Grădiştea, Livezi, Zătreni, Tetoiu, Fârtăţeşti, Măciuca, Guşoeni, Creţeni, Suteşti şi Drăgăşani, însă starea actuală a acestuia reprezintă un adevărat pericol pentru cei care îndrăznesc să-l tranziteze. „Craterele” apărute de-a lungul trimpului, pe mai multe secţiuni ale drumului, au determinat producerea unor accidente, unele dintre acestea cu urmări extrem de grave. Pe de altă parte, starea dezastruoasă a DN 67 B condamnă zeci de comunităţi la sărăcie şi îi determină pe potenţialii investitori să se orienteze către alte zone. Suma care apare în proiectul de buget pe anul 2018 pentru modernizarea DN 67 B, respectiv 1.897 mii lei, este derizorie şi echivalentă cu blocarea acestui proiect.

De aceea, deputatul ALDE Dumitru Lovin a făcut o propunere pentru suplimentarea sumei prevăzută în Anexa nr. 3/24 din proiectul de buget pe anul 2018 al Ministerului Transporturilor, pentru Obiectivul „Modernizare DN 67 B Scoarţa – Piteşti km. 0+000 – 188+200”, cu suma de 100.000 mii lei.

Un al doilea amendament al deputatului Dumitru Lovin vizează autostrada Sibiu – Piteşti, obiectiv care trebuie realizat în aşa fel încât şi judeţului Vâlcea să i se ofere o şansă să se dezvolte prin realizarea unei legături rutiere între municipiul Rm. Vâlcea şi viitoarea autostradă. De aceea, în anul 2018, în paralel cu secţiunea 5 (Curtea de Argeş – Piteşti, km. 92+600 – 122+950), ar trebui începută şi modernizarea DN 73 C Goleşti – Ticveni – Curtea de Argeş.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

One comment

 • Cecile C.

  Saracul batrinel , cita grija pentru acest drum. Sau doreste sa aiba acces mai usor la Curtea de Arges? Nu ca l-ar ajuta cu ceva. Cripta lui nu poate fi in acelasi loc cu al oamenilor.
  Plagiatorul sef , se baga si el in seama , poate , poate va mai sta la ciolan. Dar avind in vedere
  virsta dar in primul rind cum arata , nici lupul nu l-ar minca in singuratate.
  Dar asa se intimpla cind dai in mintea copiilor. Sa vedeti comportamentul mosului atunci cind va trebui sa se achite de promisiunile facute. Doi porci la Stoienesti , bomboane la Ghioroiu , ceva dincolo.
  Chiar va ajunge de plinsul tuturor , cind isi va arata adevarata fata. Caci de risul tuturor este deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *