Loturile 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti, licitate până la 5 decembrie

Ministerul Transporturilor urmeaza sa scoata la licitatie, pana la finalul acestui an, toate proiectele care au ramas nelicitate din masterplanul de transporturi, intre care peste 500 de kilometri de autostrada, centurile ocolitoare pentru opt orase si o sectiune de metrou, a declarat ministrul Sorin Buse, intr-un interviu acordat News.ro.

Ministrul sustine ca, dupa deblocarea constructiei mai multor proiecte de autostrada din iulie pana acum, urmeaza demararea licitatiilor pentru toate sectiunile de autostrada cuprinse in masterplan si ramase nelicitate.

”De la 1 noiembrie incepem un val foarte mare de licitatii. Vom licita absolut tot ce este licitabil in masterplan, peste 500 de kilometri de autostrada. Lucrarile la loturile 1 si 5 din autostrada Sibiu-Pitesti vor fi licitate pana in 5 decembrie, iar pentru lotul 4 o saptamana mai tarziu”, a spus Buse, in interviul acordat News.ro.

Autostrada Pitesti-Sibiu, parte din Autostrada Bucuresti-Nadlac (A1), este, in prezent, cel mai important proiect de sosea rapida din Romania, pentru ca realizarea sa ar permite traficul neintrerupt pe autostrada intre Capitala si frontiera cu Ungaria. In plus, autostrada de circa 117 kilometri ar fi prima care ar trece muntii, facand legatura intre Muntenia si Transilvania, peste Muntii Carpati.

Evenimentul nu se va produce, insa, decat la mai mult de un secol de la Marea Unire din 1918, termenul avansat in prezent pentru finalizarea lucrarilor fiind 2021, in cel mai bun caz.

In prezent, proiectul se afla in faza de revizuire a studiului de fezabilitate, contractul suferind, insa, mari intarzieri.

Buse a precizat ca licitatiile pentru proiectul tehnic si obtinerea autorizatiei de construire vor fi finalizate pana in 30 noiembrie pentru loturile 1, 4 si 5, iar lucrarile ar urma sa fie terminate in 2021. (wall-street.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *