Lotul 5 al Autostrazii Sibiu – Piteşti va intra în execuţie în această toamnă

Autoritățile par a fi nerăbdătoare să demareze lucrările de construcție la un nou tronson din Autostrada Sibiu – Pitești și estimează că în circa patru luni ar putea emite autorizația de construire pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești.

Astfel, constructorul ar putea intra în teren chiar din această toamnă, potrivit calculelor oficialilor de la drumuri, prezentante în cadrul ședințelor cu constructorii ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Rămâne de văzut dacă firma câștigătoare va reuși să realizeze proiectul tehnic în timp așa de scurt, pentru a putea demara efectiv lucrările de construcție. Amintim că pe 11 mai a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești cu firma italiană Astaldi.

Valoarea de atribuire a contractului este de 1,71 miliarde de lei fără TVA, față de cea estimată de 1,83 miliarde de lei, fără TVA.  În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, respectiv: 12 luni perioada de proiectare și 48 de luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de ASTALDI SpA este de 120 de luni (10 ani), a anunțat CNAIR.

Traseul acestei secțiuni în lungime de 30,35 km începe în zona localităţii Curtea de Arges si contiuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lătime. Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 Noduri rutiere, un Spațiu de Servicii,  un Centru de Întretinere și Coordonare, o Parcare de Scurtă Durată.

Reamintim că în data de 14 aprilie 2019, CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 1, Sibiu – Boița, în lungime de 13,17 km.

Pentru Secțiunea 2, Boița – Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31.33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție

. Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.

Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș este în perioada de evaluare oferte, care ar trebui să se încheie până la data de 15 iunie, conform datelor din SEAP.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

One comment

  • Toticareamstat pe Valea Oltului

    Nu sunteti in stare sa reparati 50m ca s-au format cozi pe 30 de km intre Sibiu si Valcea si voi vreti sa va creada cineva ca sunteti in stare sa administrati 1km de autostrada?! Mergeti acasa toti ! stati pe banii nostri inutil. Macar sa nu mai cheltuim cu voi… Sper ca trimi acest comentariu si la sefii dvs. Sa nu traisca in turnul lor de fildes fara sa afle ca vor mai fi sesizari si in alte institutii pana invatati sa verificati firmele contractante si situatia lucrarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *