Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti încurcă Geopolitica României; statul se bâlbâie să recunoască oferta chinezilor

A fost 24 iulie, apoi 29 iulie, suntem în 3 august şi CNAIR nu vrea să comunice oferta câştigătoare pentru lotul 4 al Autostrăzii Sibiu- Piteşti.

Este vorba de cei 10 km care apropie autostrada de Râmnicu Vâlcea, anume lotul Curtea de Argeş – Tigveni. Se ştie că oferta cea mai bună este a chinezilor de la China Railway. Numai că statul nu ştie cum s-o dea.

La această oră, China este duşmanul numărul 1 al lumii, România ca membru NATO este invitată de americani să-şi exprime poziţia cu privire la această situaţie.

Pe de altă parte, Comisia Europeană strâmbă din nas când aude de lucrări pe fonduri europene, făcute de chinezi. Aşa că suntem cam în corzi.

La un an de la licitaţia acestui tronson, guvernul nu a desemnat câştigătorul. Îl dai chinezilor? Cu lotul 5 am văzut, chinezii au fost descalificaţi, au urmat procese care au durat un an, până au fost scoşi din ecuaţie.

Se repetă scenariul? Iar scoţi China din ecuaţie? Iar procese?

Dar dacă oferi Chinei lotul, ţi-ai pus restul lumii în cap. Cum adică, tu oferi o lucrare din bani europeni, duşmanului numărul al lumii.

Deci a dracu geopolitică. În orice caz, orice nume va fi anunţat de CNAIR, vor exista contestaţii, aşa că, lotul 4 va începe cel mai sigur peste vreun an şi ceva. Termenul de 2025…devine fantezist, pentru finalzare.

loading...

One comment

  • tomescu

    gargara, sa-l faca chinezii ca -l fac mai repede decat un proces cu cei ce nu-l vor facut,,,noiramanem cu un tronson facut si un posibil proces …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *