Lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești (Boița – Cornet) va fi construit de turcii de la MAPA INSAAT VE TICARET

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, miercuri, că a primit o singură ofertă la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti.

Pentru această etapă a licitaţiei, fuseseră invitaţi să depună oferte şase candidaţi.   „Miercuri, 20.10 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice şi Propuneri Financiare) pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2, Boiţa – Cornetu”.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor s-a înscris următorul ofertant: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

Aceştia precizează că, Etapa I a procedurii de licitaţie restrânsă „Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2:Boiţa – Cornetu” a fost finalizată în data de 23.07.2021 fiind transmise totodată şi Invitaţiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 Candidaţi precalificaţi la prima etapă.   „Operatorii economici interesaţi au avut la dispoziţie un termen iniţial de două luni pentru pregătirea ofertelor (20.09.2021), care a fost ulterior prelungit cu încă o lună, până la data de 20.10.2021, fiind astfel asigurat un termen mai mult decât suficient pentru pregătirea ofertelor.”, menţionează sursa citată.

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA.   Traseul are o lungime de 31.33 km   Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare şi 50 de luni execuţie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 decembrie 2020 licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti.   Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, în lungime de 31,33 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *