Locuitorii din Scundu s-au adunat din nou de Sfântu Dumitru, să-şi sărbătorească localitatea

Într-o vale frumoasă, în Valea Trecătorilor, acolo unde niciodată verile nu ard iar iernile sunt blânde, unde Dumnezeu a lăsat să curgă 400 de izvoare să supure pământul, locuitorii din Scundu, ca în fiecare sfânt de Dumitru s-au adunat să se distreze.

Ca o mare sărbătoare, una care încheie definitiv toamnele, pune anul la index, înainte iernii ce va să vie, oamenii au lăsat preţ de câteva ceasuri grijilei zilei şi au venit la târg. La o vorbă, la distracţie, la o şezătoare, cu muzică şi dansuri, cu discuţii de-ale politicii, de ale vremii, despre copiii duşi departe.

Scundu este o comună discret ascunsă de pădurile subcarpatice ale Vâlcii de Mijloc, un pic mai jos de paralela 45, o localitate frumoasă, unde nicio casă nu se află în cotă cu cea de lângă, pentru că drumul urcă şi coboară, ca un val împietrit, de aici de la marginea luncii Oltului, până departe, spre culmea Pescenei.

„E o sărbătoare a noastră, a celor din Scundu. Prilej cu care ne adunăm toţi, vin şi rudele de la oraş, părinţii, e şi o sărbătoare mare pentru români. Noi încercăm măcar o zi pe an să-i rupem pe oameni de la grija zilei de mâine, să se bucure, să se distreze. Viaţa e grea dar trebuie să ne mai şi bucurăm câteodată. Nu vrem să ne pierdem tradiţiile, ceea ce ne-a făcut pe noi să fim cei de azi”, spune primarul Dumitru Blejan, cel care a recomandat angajaţilor primăriei să vină îmbrăcaţi în costum tradiţional.

La sărbătoarea din Scundu au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu, deputaţii Daniela Oteşanu şi Ovidiu Popa, ministrul Bogdan Matei şi primari din comunele vecine.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *