Locuitorii din Râmnicu Vâlcea s-ar putea pensiona anticipat cu 2 ani, susţine Laurenţiu Coca

Senatorul PSD Vâlcea Laurenţiu Coca a iniţiat un amendament la Legea Pensiilor care vizează pensionarea anticipată cu doi ani a locuitorilor din Râmnicu Vâlcea, Copşa Mică, Baia Mare, Zlatna dacă au locuit 30 de ani în aceste oraşe, din cauză că au fost expuşi la poluarea produsă de combinatele din zonă.

 ‘Am pornit de la precedentul Târgu Mureş, unde s-a dezbătut un amendament cu privire la reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele afectate de poluare prin emisii de substanţe nocive, precum şi alte substanţe chimice, din cauza combinatului Azomureş. Aceeaşi situaţie se poate aplica şi la Râmnicu Vâlcea sau Copşa Mică.

În acest sens, am completat acest amendament cu acest criteriu, cei care au locuit cel puţin 30 de ani în Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea sau pe o rază de 10 kilometri în jurul acestor oraşe să poată ieşi la pensie cu doi ani mai devreme fără a fi penalizare’, a declarat Coca.

Acesta spune că este deja un fapt cunoscut că poluarea cu clor de la Oltchim, care a afectat Râmnicu Vâlcea încă din anii ’80, a produs unele afecţiuni angajaţilor şi locuitorilor din zonă. (dcnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *