Locuitorii cartierului Jiblea Veche vor avea un nou cimitir, cu sprijinul deputatului PSD Ovidiu Popa

Nu este niciun secret deja că un loc de veci se ridică, dacă îl găseşti, la valori exorbitante în mai toate oraşele din  România, asta din cauza noilor reglementări cadastrale şi evident a lipsei de terenuri în acest sens. De multe ori perferiile marilor oraşe devin atractive cu precădere pentru zone rezidenţiale decât pentru cimitire.

În ultimii ani a apărut o astfel de criză a locurilor de veci, mai mult chiar o speculă pe piaţă în acest domeniu, o speculă care nu poate fi controlată. Din cauza lipsei locurilor de veci în oraşe, decedaţii sunt în ultima vreme înmorântaţi în zonele rurale sau în cimitirele periurbane, unde nu este atât de greu încă, aflarea unui astfel de loc de veci.

Dar apare implicit o problemă pentru locuitorii din acele zone şi demersurile pentru extinderea sau contrucţia unui nou cimitir cad pe umerii autorităţilor. Autorităţi care sunt nevoite să scoată din buget sume considerabile pentru a găsi astfel de terenuri, cu atât mai mai mult dacă acestea se află în perifiriile cu potenţial rezidenţial.

O astfel de situaţie se înregistrează în Parohia Jiblea Veche, unde cimitirul actual se află la limită iar oamenii s-au îndreptat spre organizaţia PSD Călimăneşti pentru sprijin, mizând pe sprijinul parlamentarilor, mai ales că soluţia fusese identificată. Schimbul unui teren cu altul de 1.500 de metri, pe care se afla vechiul triaj al staţiei CFR neutilizat de ani buni aflat în apropierea Parohiei a fost înaintat deputatului vâlcean Ovidiu Popa pentru a merge cu această propunere la minister. Şi Primăria a fost receptivă la soluţie şi toate aceste date au fost susţinute la Bucureşti la Ministerul Transportului, de câtre deputatul vâlcean.

La sfârşitul acestei săptămâni Ovidiu Popa a venit cu răspunsul ministerului, răspuns pozitiv şi astfel cimitirul Parohiei Jiblea îşi va dubla capacitatatea după efecturarea formalităţilor dintre Primăria Călimăneşti şi SNCFR, regionala Craiova.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *