Localitatea Dănicei devine satul de vacanţă al Bucureştiului

Dănicei, comuna aşezată la margine de judeţ pe marea de dealuri ale frumosului de Vâlcea, primeşte un avantaj teribil tocmai prin izolarea relativă la care pare a fi condamnată.

Această izolare, localitatea nefiind prinsă într-un trafic naţional, o face tentantă pentru restul lumii. În ce sens?

În ultimii doi ani, mai multe familii din Bucureşti au descoperit acest rai aflat pe dealurile împădurite ale Vâlcii. Şi au început să cumpere case abandonate, pe care le-au reabilitat şi au mutat universul lor de vară şi al Crăciunului românesc aici.

Danicei2„Sunt deja cinci familii din capitală care au venit la Dănicei. Faptul că aici, pe timpul arşiţei de vară, se păstrează răcoarea pădurilor care acoperă aşezarea din Dealul Scheiului până spre Lăunele şi Ceretul, faptul că iarna, de sărbători, tradiţiile şi zăpada sunt ca din poveşti face ca localitatea noastră să aibă căutare pentru cei care doresc linişte, aer curat, relaxare”, spune primarul Dumitru Pirneci.

Şi aşa este, Dăniceiul are toate şansele pentru a deveni micul paradis verde din Vâlcea.

Dănicei este Ţara Cireşilor, este aşezarea frumoasă, culmea pădurilor albe, locul unde Vâlcea pune piatra de hotar, unde Lăunele şi Trepteanca, râuri cuminţi, marchează marginile unui regat. O comună nobilă, un semn frumos al marginii de judeţ.

Ca să vezi Dăniceii, îţi trebuie mai mult de o zi, tocmai pentru că este ducatul azvârlit de Dumnezeu pe dealuri: din Dealul Sâmburelui şi până în Dealul Scheii, de la Lăunele şi până la Ceretu, de la Cireşu şi până la Linia Dealului, este o ţară de basm, un loc frumos, unic prin varietate. Aici cobori, aici urci, aici sunt paltini, dincolo mesteceni, sus sunt cireşii, este o poveste cu ape, cu păduri, cu dealuri, un paradis care pare că nu se mai termină.

Aceasta este Ţara Dăniceilor.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *