Localitatea Budeşti conduce pentru al doilea an consecutiv Topul comunelor bogate ale Vâlcii

Cu un buget de peste 5.100 mii lei, localitatea aflată la est de Râmnicu Vâlcea, se dovedeşte pentru a doua oară cea mai dezvoltată comună a judeţului, ponderea veniturilor în bugetul local datorată agenţilor economici fiind una consistentă.

Cu peste 3000 de salariaţi, la o populaţie de 6000 de locuitori, cu peste 50 de agenţi economici, cu un parc industrial în continuă dezvoltare, comuna Budeşti s-a impus drept vectorul economic al ultimilor ani, în zona rurală.

Strategia administraţiei se concentrează pe introducerea reţelei de gaze naturale, a canalizării şi realizarea unor sisteme de colectare a apelor fluviale pe majoritatea arterelor din localitate.

“În acest an aşteptăm şi alţi investitori care deja au spaţii achizionate în parcul industrial pentru a demara afaceri. Problema este forţa de muncă, este foarte greu azi să readucem în ţară pe cei calificaţi care au plecat din ţară, ne bazăm pe şcolile profesionale şi învăţământul dual care deja este căutat de tineri”, spune primarul Ionel Vlădulescu.

Acesta spune că una dintre priorităţi şi la care se lucrează se referă la legăturile rutiere care facilitează transportul de persoane şi traficul spre Râmnicu Vâlcea şi spre sudul judeţului.

Astfel, la această oră se lucrează la drumul judeţean care leagă Budeşti de Galicea şi de comunele aflate pe malul stâng al Oltului şi tot în acest an, se va definitiva al doilea drum de legătură cu Râmnicu Vâlcea, cu ieşire la capătul Barajului Râureni.

În ultimii trei ani, comuna Budeşti a crescut demografic, peste 1500 de locuitori oficial şi alţi 1000 “străinaşi” au completat populaţia comunei, au fost sute de autorizaţii de case emise de Primăria Budeşti şi agenţi economici care au decis să-şi mute sau să dezvolte aici afaceri.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *