Lipsa de terenuri pentru investiţii în Râmnic e o cauză a stagnării economice, spune primarul

Lipsa terenurilor pentru investiţii reprezintă una din cauzele stagnării economice a municipiului, consideră primarul interimar al Râmnicului, Gheorghe Matei.

‘În perioada pe care o trăim de mai mulţi ani, recesiunea a fost la nivel mondial, european şi naţional, iar deschiderea de noi afaceri şi relocarea din alte ţări a multinaţionalelor nu s-au mai făcut. Dacă existau în perioada boom-ului acele terenuri şi la Râmnicu Vâlcea, s-ar fi deschis noi afaceri sau noi posibilităţi de extindere a celor existente. Părerea mea este că, dacă în perioada respectivă nu am avut terenuri suficiente, a fost un punct slab pentru municipiu. Afacerile nu se mai extind, toate sunt în conservare. Toată lumea practică politica ariciului. Lupta este foarte mare pentru menţinerea afacerilor, nu pentru extindere, atât la nivel de multinaţionale, cât şi de firme mai mici. Din păcate, tot ce mai mişcă în România este consumul şi asta nu e bine’, a afirmat edilul Râmnicului la o întâlnire cu primarii din Zona Metropolitană.

Acesta a mai spus că producţia de bunuri stagnează sau scade şi că soluţia Primăriei este să fie pregătită şi să negocieze în aşa fel încât să convină investitorilor.

‘Însă prea mulţi nu mai există, în acest moment. Aşteptăm să se dezgheţe această perioadă şi să se mişte economia mondială, europeană, naţională şi apoi lucrurile se vor schimba, cu siguranţă. Această perioadă este una de subzistenţă în toate domeniile, mai puţin în comerţul cu produse alimentare, unde consumul există, a existat şi va exista întotdeauna. Speranţele municipalităţii sunt legate, în acest moment, de relansarea societăţii Oltchim, prin apariţia unui investitor care să schimbe lucrurile pe platforma vâlceană’, a mai spus Matei.

Acesta a invitat primarii comunelor din Zona Metropolitană să fie deschişi în varianta unor investiţii, mai ales că în cazul ‘producţiei’, investitorii au nevoie de suprafeţe destul de mari de teren, pentru a-şi crea ateliere, hale, spaţii de stocare şi transport. AGERPRES

One comment

  • paun virgil

    C
    red ca este una din minciunile si scuzele invatate .Daca vrei ceva poti Economia s-a dus pentru ca toti politicieni nu au vrut decat sa stranga averi. Toate unitatile care produc s-au facut bucati mici ca sa se poata baga adausuri.Nimeni din primarie nu vrea sa vina un investitor serios pentru ca aceeia nu dau spaga Toate lucrarile de la primarie se dau cu comision se 25 la suta .Credeti ca oameni de rand nu stiu va inselati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *