Lipsa autostrăzii Sibiu-Piteşti a ucis luni seara alţi 3 oameni pe DN7

În anul 2013, după cariocile lui Şova, premierul Victor Ponta declara despre presiunile făcute de Cristian Buican pe tema autostrăzii Sibiu –Piteşti, următorul lucru: „Acum orice lider populist vrea autostradă la el acasă”. Cea mai nefericită declaraţie pe tema unei autostrăzi vitale pentru România, debitată de un premier care demonstra că habar n-are despre importanţa infrastructurii din ţara noastră

Să ne amintim, suntem după episodul unei hărţi prezentate de Dan Şova, una desenată cu carioci în care erau prezentate viitoarele autostrăzi ale României: Bucureşti – Alexandria, Bucureşti- Craiova, Comarnic-Braşov şi Sibiu – Braşov.

Singurul parlamentar din Vâlcea, fiind chiar deputat USL în acea vreme, Cristian Buican, a sărit la gâtul lui Şova şi i-a ceut demisia în urma acelei nerozii. Victor Ponta a răspuns ce am citat mai sus, cu privire la declaraţia lui Buican.

Deci domnul Ponta şi cu domnul Şova sunt cei care în anul 2012 au stopat studiul de fezabilitate pentru tronsonul Sibiu-Piteşti, finanţabil de către Comisia Europeană şi au inventat ei roata cu stupizenia de hartă cu carioci. Au trecut de atunci 3 ani, până ce s-a reuşit sub presiune europeană ca „populismul” lui Buican să aibă succes.

În acel moment nici un lider PSD din Vâlcea nu a crâcnit nimic, au lăsat capul în pământ, ba mai mult Ion Cîlea a fost păcalit cu o autostradă virtuală Piteşti – Râmnicu Vâlcea (probabil că i-au spus că o duc direct până la sediul Consiliul Judeţeam) şi acesta, săracu’ a tăcut.

În fine, partea proastă este următoatea, luni seara pe DN7, trei oameni au murit, printre care şi o tânără de 31 de ani, într-un ambuteaiaj în care au fost implicate cinci maşini, dintre care două Tiruri.

Adevărul este crunt, de 25 de ani pe această şosea cu două benzi de la Vestem până la Râmnic, DN7 sau E 81 sau Valea Oltului, se moare. Se moare în accidente de maşină, se moare când cad bolovani, se moare în depăşiri periculoase, se moare de oboseală, se moare din grabă, în fiecare zi avem un accident pe acest drum. De ce? Din lipsa autostrăzii, unde nici Tirurile nu s-ar mai grăbi să încalece maşini, şoferii de pe tir dacă au chef de o prostituată (accidentul de luni se pare că a fost produs din cauza unei dame de consum) opresc în parcări, nu ar mai pica bolovani, nu ar mai fi depăşiri la limită pe contrasens. Deci lipsa acestei autostrăzi, o lipsă pe care voluntar Ponta şi Şova şi chiar şi Rus au susţinut-o la un momnent dat, ucide. Şi ucide fără milă, tineri, vârstnici, români, străini, pietoni.

Aşa că haideţi să facem o dată acel studiu de fezabilitate şi să facem această autostradă, iar Valea Oltului să se transforme într-un drum de agrement, turistic chiar, liniştit, o plimbare de week-end ca prin Yellowstone, în care să nu te sperii când vezi în lunetă un ditamai tirul care este aproape să se urce pe tine, pentru că şoferul se grăbeşte să îşi termine o cursă.

De multe ori şi eu am tras pe drepta când vedeam în spate una astfel de monstu care claxona ca un nebun, mai să mă împingă….în Olt

Mihai IONESCU

One comment

  • Pleaca P. Onta

    Primul pontist al tarii are pe constiinta si acestei morti! Prin nepasarea lui in ceeace priveste realizarea Autostrazii Pitesti-Sibiu, iata ca are noi morti pe constiinta! Dumnezeu sa te judece Pontistule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *