Liga Profesionistă de Fotbal şi-a mutat sediul la Râmnicu Vâlcea

Judecând după două luni de mişcări pe scena transferurilor din politica vâlceană, putem afirma, fără a greşi, faptul că Liga Profesionistă de Fotbal s-a mutat la Vâlcea.

Pentru că ceea ce se petrece în acest zile cu mutatul de la o echipă la alta se înscrie perfect în contextul fotbalistic, atunci când jucători de la Steaua joacă la Dinamo şi invers.

Suntem în plină perioadă de cantonament şi de pretransferuri. De exemplu, atacantul de la Voiceşti va evolua în sezonul următor în tricoul galben, după ce a evoluat mai multe sezoane în tricou roşu. La fel şi la Fârteţeşti, fundaşul central, Voicescu, după mai multe sezoane la roşii, s-a reîntors pe postul de fundaş dreapta, îmbrăcând tricoul galben.

Alt jucător, atacantul Melente, după un sezon reuşit în tricou roşu a semnat pentru un nou sezon în postura de libero la liberali, de unde a plecat în urmă cu un campionat. Pirneci, care a evoluat libero, a semnat pentru un nou sezon cu liberalii, îmbrăcând tricoul galben, deşi discutase şi cu impresarii de la PSD.

La Sineşti, după ce a jucat şi a debutat în tricou galben, Mihai Rusie a semnat, de o săptămână, pentru un sezon la PSD, optând pentru tricoul roşu.  La fel se pare că, la Ocnele Mari, Iordache, care urma să devină rezervă la PNL, se află în negociere cu PSD, pentru un post de fundaş stânga. La fel şi la Vlădeşti, unde PSD se gândeşte să-l treacă în rezervă pe fundaşul stânga Sorin Ghiţă, acesta ar urma să îmbrace tricoul galben şi să evolueze în echipa lui Buican.

La Măglaşi, după ce Dediu a jucat câteva sezoane la echipa satelit a PSD, a ales să îmbrace tricoul galben şi să evolueze pentru un nou sezon la PNL. Acelaşi lucru l-a făcut şi Dumbravă, fundaş stânga la echipa satelit a PSD, deşi a evoluat un tur de campionat în tricou roşu, a semnat pentru un sezon cu PNL.

Transferul anului însă a fost la Râmnic, unde atacantul dreapta Romeo Rădulescu, cel care a evoluat cândva pentru echipa campioană a PDL, azi retrogradată şi desfiinţată, a semnat pentru postul de atacant stânga, în tricou roşu, trimiţându-l pe banca de rezervă pe atacantul stânga Ion Gigi Matei. De menţionat că Rădulescu a avut şi banderola de căpitan la fosta campioană.

Şi tot discuţii avansate se poartă pentru dreptul de joc al fostului mare campion, Gutău, cel care a fost suspendat pentru 5 ani, dar care a a fost vânat de mai multe echipe. Acesta a evoluat atacant dreapta, căpitan de echipă la PDL, ulterior a jucat la divizonara B, UNPR, şi acum încearcă să revină în prima ligă.  Antrenorul Buican reuşise să parafeze un precontract, dar s-a opus federaţia. Gutău însă ar putea juca la o echipă mai mică de prima ligă, satelit al PNL, urmând ca ulterior să primească banderola de căpitan în tricou galben.

Mai este o lună până la debutul campionatului, unde vor exista câteva meciuri derby, mai ales pentru stabilirea campioanei pe Vâlcea. Cei doi tehnicieni, Cristi Buican şi Costi Rădulescu, încă fac mutările şi studiază jocul principalelor adversare. Cu pretenţii la titlu se află şi nou promovata ALDE, unde au un tehnician nou, Dan Niţu, dar şi echipa nou înfiinţată a PRU, care speră într-un loc fruntaş între primele clasate.

Gazeta Scroturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *