Life time news

• Revista National Geografic va oferi publicistului german Benedickt Taschen o arhivă cu 11 milioane de fotografii, urmând ca editura acestuia să selecteze 1.500 dintre ele şi să le includă într-o antologie în trei volume a istoriei publicaţiei, care va fi lansată în primăvara anului viitor, cu ocazia celei de-a 125-a aniversări a revistei, relatează agenţia EFE.
Unele dintre aceste imagini sunt expuse de editura germană Taschen la Târgul de Carte de la Frankfurt, aflat în desfăşurare. Benedikt Taschen caracterizează acest proiect drept ”unul dintre cele mai frumoase” realizate vreodată de editură.
Antologia va fi întocmită sub forma unei călători pe cele cinci continente. Astfel, primul volum va reprezenta America şi Antarctica, al doilea Europa şi Africa, iar cel de-al treilea Asia şi Oceania. Lucrarea va fi tipărită în limbile engleză, germană şi spaniolă.

• Un parlamentar francez a fost amendat pentru sexism, miercuri, după ce a imitat cotcodăcitul unei găini, în timpul unui discurs rostit de o deputată în plenul Adunării Naţionale, unde atitudinile ”macho” nu sunt puţin frecvente, transmite AFP.
Incidentul s-a produs în plină dezbatere parlamentară, în noaptea de marţi spre miercuri. Deputatul conservator Philippe Le Ray ”nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să imite o găină”, în timp ce o reprezentantă a ecologiştilor Veronique Massonneau îşi susţinea un amendament. Aleşii ecologişti au denunţat ”manifestarea sexistă”, ofensatoare la adresa femeilor şi a activităţii parlamentare.
Cum cotcodăcitul alesului francez a continuat pe toată durata intervenţiei deputatei ecologiste, preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone, a fost silit să suspende şedinţa.
Deputatul vinovat şi-a cerut scuze, miercuri, dar asta nu l-a împiedicat pe Claude Bartolone să dispună aplicarea unei sancţiuni care îl va costa pe făptaş, pentru o lună, 1.378 de euro, respectiv un sfert din indemnizaţia sa parlamentară.
Polemica s-a reaprins în cursul zilei, deputaţii majorităţii ajungând cu întârziere în Parlament, în semn de protest, ceea ce a provocat plecarea  furioasă a reprezentanţilor dreptei. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Najat Vallaud-Belkacem, a deplâns faptul că unii dintre aleşi nu reuşesc să adopte o atitudine corespunzătoare, ”după dineuri evident bine udate”, în timp ce ministrul pentru afaceri sociale Marisol Touraine a catalogat acest comportament drept ”insuportabil”.
În iulie 2012, ministrul pentru locuinţe, ecologista Cecile Duflot, a fost primită cu fluierături în Adunarea Naţională, pentru că purta rochie. ”Machismul îmbracă toate formele”, a afirmat miercuri preşedinta comisiei de afaceri sociale Catherine Lemorton, povestind că un parlamentar de dreapta i-a acordat un premiu pentru ”cele mai frumoase picioare din Adunare”, în 2008. Deputata nu a mai purtat fustă decât în această vară, în Adunarea Naţională.

• Un cuplu venezuelean a primit o amendă de 1.000 de euro, la sfârşitul unei proceduri  judiciare de 11 luni, pentru că a întreţinut relaţii sexuale în maşină, a informat marţi parchetul venezuelean, relatează AFP.
Totul a început în noiembrie 2012, atunci când ”membri ai poliţiei municipale din Cabimas au observat mişcări suspecte într-un vehicul cu geamuri fumurii” staţionat într-un parc din această localitate din statul Zulia (nord-vest), a informat parchetul într-un comunicat.
”Agenţii au inspectat maşina şi au observat un cuplu care comitea acte indecente”, iar cei doi au fost prinşi ”în flagrant delict”, potrivit actului acuzării.
Rechizitoriul împotriva cuplului a fost redactat de noul procuror al regiunii, Daniel Alvarado, al cărui post fusese creat cu două luni în urmă.
Tribunalul a găsit vinovat cuplul de ”acte indecente” şi i-a condamnat pe cei doi la o amendă de circa 1.000 de euro, de trei ori mai mult decât salariul minim lunar.
Cu o populaţie de aproape patru milioane de persoane (15% din populaţia ţării), Zulia este unul dintre cele trei state cu cea mai ridicată rată de criminalitate din Venezuela.

• O bătrână de 124 de ani, Gezel Dadashova, a mers, miercuri, să voteze în alegerile prezidenţiale din Azerbaidjan, însoţită de 41 din urmaşii săi, transmite EFE.
Dadashova, care a venit la secţia de votare însoţită de copiii, nepoţii, strănepoţii şi stră-strănepoţii săi, şi-a exercitat dreptul de vot în localitatea Giulbend, din regiunea Agdash (centru).
”Gezel a declarat că, în pofida vârstei înaintate, se poate mişca liber, nu are probleme cu memoria, vede normal, se simte sănătoasă şi a participat în numeroase rânduri la alegeri”, a transmis agenţia de presă locală ARA, citată de EFE.
Bătrâna, care a salutat organizarea alegerilor din Azerbaidjan, nu a avut nevoie de ajutor să voteze şi să-şi introducă buletinul în urna de vot. Dadashova a spus că a renunţat la posibilitatea de a chema urna mobilă la domiciliul său, aşa cum se întâmplă în cazul multor alegători de vârsta a treia din această ţară din Caucaz, o regiune unde trăiesc multe persoane cu vârste de peste 100 de ani.

• Madonna, practicantă frecventă a Cabalei, susţine că pentru ea este foarte important să se familiarizeze cu diferitele texte religioase pentru că activitatea sa umanitară o poartă peste tot în lume, unde ia contact cu oameni de diferite religii şi credinţe, condiţii în care s-a apucat să studieze Coranul, conform revistei Harper’s Bazaar.
“Construiesc şcoli pentru fete din ţări islamice şi studiez Coranul. Cred că este important să studiezi toate cărţile sfinte”, susţine solista în vârstă de 55 de ani, în contextul în care doar alăturarea în aceeaşi propoziţie a numelui (şi mai ales a renumelui) său de cel al cărţii sfinte islamice ar putea declanşa un veritabil Jihad.
Madonna, pe numele său întreg Madonna Louise Ciccone, a crescut într-o familie ce respecta cu stricteţe regulile catolice. Din 1998 a început să se arate interesată de tainele Cabalei, şi a început să studieze această formă de misticism la Kabbalah Centre din Los Angeles.

• Ediţia 2013 a festivalului berii de la Munchen (sudul Germaniei) care s-a încheiat duminică a atras circa 6,4 milioane de vizitatori, un număr stabil în raport cu anul trecut, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.
Participanţii, care au sărbătorit în acest an ediţia 180 a celei mai mari serbări populare din lume, au înghiţit peste 6,7 milioane de litri de bere în cele 16 zile ale evenimentului, se precizează într-un comunicat dat publicităţii.
Cu această ocazie, 114 vite şi 58 de viţei au fost consumaţi de participanţii care s-au mai putut delecta cu alte specialităţi, cum ar fi cârnaţi prăjiţi, jambon şi alte mezeluri.În plus, cele trei societăţi care s-au ocupat de asigurarea bucatelor au propus pentru prima dată în istoria acestui festival produse vegane, forma cea mai strictă a regimului vegetarian.
Numărul persoanelor care au avut nevoie de asistenţă medicală a scăzut cu aproape 20% la 7.551, dintre care 638 cazuri de intoxicaţie alimentară şi numeroase răni provocate de cioburi, a anunţat la rândul său Crucea Roşie germană.
Forţele de poliţie au realizat 2.031 de intervenţii, număr stabil în raport cu anul trecut care include 500 de furturi, 450 de acte de violenţă, 58 de bătăi cu halbe de bere, acestea din urmă scăzând, totuşi, cu 12%, spre satisfacţia poliţiei din Munchen.
Originea Oktoberfest este legată de festivităţile organizate cu ocazia căsătoriei viitorului rege Ludovic I al Bavariei cu prinţesa Theresa de Saxa-Hildburghausen, la 12 octombrie 1810.
Ulterior, a fost devansată în luna septembrie când clima este mai blândă în Bavaria.
În ultimii ani, sărbătoarea a devenit un eveniment internaţional care s-a exportat în Australia, Brazilia, Canada, China,  Rusia şi în Statele Unite.

• Un ciobănesc german a fost salvat de la moarte în ultimul moment de poliţia din Ohio (Statele Unite). Câinele Joseph a trăit un adevărat calvar, relatează 7sur7.be.
Slăbit şi deshidratat, Joseph era plin de răni. Potrivit autorităţilor, stăpânul lui l-a ţinut  în permanenţă legat de un copac timp de patru ani. Acum câinele se simte mai bine şi se reface, iar fostul lui stăpân este acuzat de cruzime faţă de animale. Când vecinii i-au spus că Joseph, pe care îl vedeau mereu afară, are poate o boală fiindcă este atât de slab, bărbatul a răspuns: “Câinele nu este om.”
A fost creată imediat o pagină Facebook “Justice for Joseph”, care are deja peste 21.600 membri. Se poate urmări evoluţia stării de sănătate a câinelui care mai aşteaptă un singur lucru: să fie adoptat de un iubitor de animale, încheie 7sur7.be.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *