Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, susţine penalii, corupţii, condamnaţii cu executare, dacă sunt de dreapta

Potrivit principiului „corupţii de dreapta sunt mai buni, pentru că sunt ai noştri”, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, nu s-a sfiit să sară exaltat, pe Facebook, în susţinerea lui Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai corupţi politicieni din peninsulă.

Astfel, fostul premier al Italiei, condamnat cu executare pentru fraude fiscale la 4 ani de închisoare, are toate şansele de a câştiga alegerile de duminică din Italia, într-o coaliţie de dreapta plus câteva formaţiuni de extremă – dreapta.

Paradoxal este că, printre susţinătorii de prin Românica ai lui Berlusconi, aşa, ca fapt divers, se numără preşedintele PNL Cristian Buican, plus o bună parte din „#rezist”.

Păi cum vine asta?! La ăia e voie cu corupţii la vedere, iar la noi trebuie omorâţi? A dracu’ dublă măsură, la cum gândim. Liderul PNL Vâlcea spune că „Afară cu socialiştii din Italia!”, dacă tot e să fie învinşi de penalul Berlusconi.

Cu asta m-am lămurit cum e cu  lupta anti-corupţie aici, la români. E doar o luptă anti-Dragnea şi anti-PSD.

Pentru că, dacă mă uit pe dosarele lui Kovesi de la bilanţ, din 87 de primari condamnaţi pentru corupţie, 35 sunt PSD, vreo 24 PNL, vreo 17 PDL şi asa mai departe. La fel cu miniştrii – PSD şi PDL au, la paritate, vreo 6 şi urmează PNL cu vreo 4. Deci îngeri nu prea sunt pe nicăieri. Dar când corupţii sunt de dreapta, sunt frecventabili… Mi-e jenă!

Silvio Berlusconi a fost condamnat definitiv de Curtea de Casaţie din Italia, la 4 ani de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală, anunţă AFP. Silvio Berlusconi a fost condamnat în primă instanţă, pe 26 octombrie 2012, în dosarul Mediaset, la 4 ani de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală. În mai 2013, a doua instanţă, Curtea de Apel de la Parchetul din Milano, a confirmat condamnarea decisă de prima instanţă.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *