Licitația pentru Serviciul de Salubrizare se află în perioada de clarificări, contestații și observații

Delegarea serviciului de gestionarea a salubrizării în județul Vâlcea mai durează, deoarece au intervenit contestații, clarificări, asupra ofertei. Până când CNSC nu va judeca aceste observații, nu putem avea un termen precis, un câștigător al acestui serviciu.
ADI Salubrizare pune la dispoziție logistica pentru operatorul care se va ocupa de CMID iar 98% din gunoi, va fi reciclat, aici funcționând cele mai moderne sisteme de selectare.
Avantajele acestui centru vin și cu o parte subsidiară economică pentru localitățile din zona centrală a județului, locuri de muncă, o dezvoltare ulterioară de industrii conexe acestui centru.
Amplasat pe o suprafață de 206.673 mp, centrul include un depozit ecologic modern de 265.000 mc, o stație de sortare a deșeurilor reciclabile cu capacitatea de 10.180 tone/an și o stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor cu 34.070 tone/an.
Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Roești va deservi cca. 49% din populația județului Vâlcea. Proiectul vine cu o tehnologie modernă de tratare mecano-biologică și utilaje performante de ultimă generație. Voirbim de un centru modern și eficient, unde vor fi tratate deșeurile municipale colectate, deservind aproape jumătate din populația județului Vâlcea, integrând tehnologii de ultimă generație pentru gestionarea durabilă a deșeurilor. Amplasamentul cuprinde o serie de facilități esențiale, cum ar fi: celula 1 a depozitului conform pentru deșeuri, o stație de sortare a deșeurilor reciclabile, o stație de tratare mecano-biologică și zona administrativă a CMID.
Instalația de compostare a fost proiectată pentru tratarea biologică intensivă și include 10 padocuri cu o suprafață totală de 2.100 mp. Utilaje și echipamente precum membrane semipermeabile GORE, ventilatoare centrifugale, senzori de oxigen și temperatură, conducte aerare și un sistem SCADA asigură eficiența procesului de compostare.
Stația de epurare cu osmoză inversă reprezintă o componentă esențială pentru gestionarea levigatului, utilizând tehnologie elvețiană Hofstetter, cu o capacitate de 66 mc/zi și o eficiență de 85%, cu o presiune de lucru de 80 bar.
Totodată, etapele de execuție au cuprins realizarea sediilor administrative, dezvoltate în mod corespunzător, care cuprind inclusiv cabină de portar, cantar auto, cabina de cantar, clădire pentru sediul administrativ, drumuri și platforme de incintă, garantând funcționarea eficientă a întregului CMID.