Licitație în Frâncești pentru reabilitarea energetică a sediului poliției, grădinițelor din Coșani și Genuneni

În Frâncești s-au scos la licitație lucrările de modernizare, prin PNRR, componenta 10 a sediului postului de poliție și a grădințelor din Coșani și Genuneni. Iar în scurt timp va fi depus proiectul privind construcția unui parc fotovoltaic pe 1 hectar care să asigure costurile publice cu energia electrică.

Iar în 2 săptămâni se va da ordinul de începere a execuției rețelei de canalizare.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

În centrul localității, de curând, a început construcția unui modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc..

Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate.

Paraschiv spune că va depune proiecte pe toate axele de finanțare, pe AFIR, POR, PNRR, pentru a atrage cât mai mulți bani în comună necesari dezvoltării.

Recent prin PNRR au fost obținute fonduri pentru dotarea școlilor cu mobilier, table inteligente, laboratoare de infromatică, cabinete etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *