Licitația pentru Transalpina Ski Resort a fost adjudecată dar contractul nu poate fi semnat din cauza unei datorii de 164 mii lei

În cele din urmă, după ani buni de la finalizarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, licitația pentru exploatarea celui mai modern astfel de domeniu a fost adjudecată.

Compania care a fost desemnată drept câștigător al licitației, potrivit primarului Gabriel Năstăsescu, este una din localitate, ceea ce înseamnă locuri de muncă pentru localnici.

Numai că nu poate fi semnat acest contract, din cauza unui sechestru de aproximativ 164.000 de lei, bani care mai trebuie dați constructorului.

”Până nu se stinge de tot această datorie, nu putem semna cu firma în cauză contractul și implicit mai durează. Erau bani alocați de Consiliul Județean Vâlcea dar Prefectura a atacat în contencios hotărârea respectivă prin care ni se alocau aceste fonduri și de atunci așteptăm să primim acești bani”, spune primarul din Voineasa.

Compania care a câștigat licitația ar urma să achite anual Primăriei Voineasa o redevență de 500 mii lei plus 1% din încasări, dar toate acestea după semnarea contractului.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort este o investiție din bani guvernamentali, demarată în 2010 de către ministrul Dezvoltării din acea perioadă, Elena Udrea,

Din păcate, finanțarea a venit cu ”țârâita” și deși a fost finalizat în decurs de 3 ani, compania constructoare a exploatat domeniul în contul datoriilor adunate.

De aceea au existat mai multe sincope, de fiecare dată la debutul unui sezon de schi, Chiar dacă în zonă, de regulă ninge ceva mai târziu, cum s-a întâmplat în ultimii ani, zăpada rămâne până după Paște, fiind cunsocută drept ultima pârtie de schi care se închide în România.

Domeniul include mai multe pârtii de schi, o telegondolă, teleschiuri și telescaune și se află într-una din cele mai frumoase zone montane ale României.

One comment

 • ion gheorghe

  Intrebati-l pe Primarul Nastasescu daca a respectat legea concesiunii !
  Trebuie sa anuleze licitatia de concesiune a domeniului schiabil deoarece nu a respectat legea .
  Datoria este mica si se putea esalona .
  Legea trebuie respectata !

  Acesta este adevarul si presa trebuie care este adevarul ; este gresit sa il lasati sa scape de responsabilitate in fata proprietarilor de pensiuni si hoteluri cu un subterfugiu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *