Licitaţia organizată de Oltchim pentru vânzarea Ramplast va fi reluată

Licitaţia organizată de Oltchim pentru activul Ramplast adjudecat în urmă două săptămâni de o companie din Galaţi a fost anulată, urmând să aibă loc o nouă licitaţie, a declarat pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.
“Se va relua licitaţia cu acelaşi ofertant, după ce în primă fază acesta s-a retras. Nu ştiu concret motivele pentru care acesta iniţial se retrăsese, poate şi din cauza faptului că activul Ramplast era gaj, poate nu avea nici banii. În fine, licitaţia se va relua cu acelaşi ofertant, companie care şi-a manifestat din nou intenţia de prelua activul de la Oltchim. Ca o noutate, săptămâna viitoare va veni la Vâlcea, o delegaţie a unei companii din China interesate de combinat”, a precizat Cernev.
Conducerea Oltchim a demarat la începutul lunii octombrie negocierile cu Dynamic Selling Group, o firmă din Galaţi, care ar fi urmat să plătească 7 milioane de euro pentru cumpărarea activului Ramplast, producătorul de profile PVC deţinut de combinatul chimic. Gălăţenii s-au angajat să achite o parte din sumă, 4 milioane de euro, în termen de 30 de zile de la adjudecarea licitaţiei.
Producătorul de profile PVC din cadrul Oltchim lucrează din 2008, în sistem lohn (prelucrează materia primă), pentru compania din Galaţi.
Imediat după anunţul de adjudecare a licitaţiei a apărut în presă informaţia potrivit căreia activul Ramplast nu putea fi vândut deoarece este gajat de patru ani unei societăţi din Cipru.
Vânzarea Ramplast este văzută drept un pas extrem de important pentru viitorul combinatului vâlcean, de către administratorii judiciari şi autorităţi. Piraeus Bank şi Banca Transilvania vor să finanţeze societatea din Râmnicu Vâlcea cu până la 10 milioane de euro, iar condiţia celor două bănci ar fi fost obţinerea acceptului comitetului creditorilor pentru vânzarea Ramplast.
Oltchim se află în insolvenţă de la începutul anului.
Începând de miercuri, noul director general al combinatului este Marius Pârvu, acesta înlocuindu-l pe fostul director, Mihai Tălpăşan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *